"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

vineri, 1 iulie 2011

INTERVIU | C-tin Pantilimonescu, arbitru asistent in Liga 3: “Toti iubim fotbalul, insa nu toti il intelegem!”

Constantin Pantilimonescu este un prahovean de 23 de ani al carui traseu in arbitraj il cunosc destul de bine. Datorita prestatiilor foarte bune, s-a facut remarcat rapid in perioada in care Cristian Nica era presedinte al CJA Prahova, determinandu-l pe acesta sa-l includa intr-un lot de tineri arbitri de perspectiva, iar mai apoi sa-l delege la jocuri din Liga a IV-a.  

Anul acesta a fost inclus in programul demarat de catre CCA, sub egida Conventiei UEFA, fiind promovat in esalonul al treilea.

Dupa meciul de debut (foto 2) - inainte de a fi promovat - spuneam, intr-un alt material, ca ma bucura faptul ca a a optat sa ramana la linie, unde are perspective frumoase din postura de asistent.

Tot atunci spuneam ca, fiind beneficiarul unor calitati fizice extraordinare, Panti - cum ii zic prietenii si colegii - are toate sansele sa confirme sperantele puse in el, cu o conditie insa… sa lucreze putin mai mult la teorie.

A confirmat, atat in scris cat si pe teren, iar acum se pregateste de primul sezon pe care-l va incepe ca arbitru divizionar, motivat fiind si de faptul ca va fi monitorizat, in continuare, de catre CCA.

Ce te-a determinat sa urmezi cursurile scolii de arbitri?
Eram jucator la Conpet Ploiesti si eram aproape de terminarea junioratului. La sugestia unui prieten, care a vazut in ziar un anunt, m-am inscris la aceste cursuri.

Stiu ca in paralel cu arbitrajul evoluezi si la Petrolistul Boldesti, o echipa care tocmai a promovat in Liga 4. Nu este dificil sa te imparti intre cele doua activitati?
Din momentul in care am devenit arbitru am activat pe doua planuri, iar acum m-am obisnuit. Anul trecut am fost aproape sa abandonez cariera de jucator in favoarea arbitrajului insa am fost intors din drum de colegul meu Dan Rachita. Acum, dupa ce am promovat, pot juca in continuare, ceea ce imi face mare placere.

Poti sa ne povestesti o intamplare amuzanta de la jocurile oficiate?
Acum doi ani am fost la un meci amical, la Apostolache, impreuna cu Marcel Marin si Alexandru Chivu. In timpul pauzei, crezand ca Marcel a iesit pe teren mai devreme am iesit si noi, inchizand usa vestiarului cu cheia. L-am cautat pe teren, insa nu era. Dupa 10 minute a venit un jucator sa ne  spuna ca striga cineva din vestiarul arbitrilor. Atunci mi-am dat seama ca Marcel se dusese la baie, nu pe teren. La sfarsitul jocului mi-a marturisit ca a avut probleme la stomac si din acest motiv a prelungit pauza. J

Dar o intamplare mai putin placuta?
In urma cu trei ani si jumatate am fost alergat si  lovit de catre 3 jucatori ai echipei Boldesti Gradistea. A fost cea mai urata experienta din viata mea. O perioada am fost putin marcat, insa in nici un moment nu m-am gandit sa abandonez activitatea.

Ai vreun model printre cavalerii fluierului?
Din tara il am ca model pe Cristi Nica, iar din strainatate pe italianul Pierluigi Collina.

Ai participat la programul de tinere talente, demarat de catre CCA, in urma caruia ai si promovat in Liga 3. Ce impresie ti-a lasat prezenta la Mogosoaia?
A fost un curs din care am avut numai de invatat. Am avut posibilitatea de a cunoaste membrii comisiei si chiar sa lucram cu ei. S-au facut teme teoretice, practice, dar si antrenamente. Am fost primii arbitri care am beneficiat de conventia UEFA in Romania. Vom fi monitorizati in continuare,  ceea ce ne da o sansa in plus.

Deja ai patru jocuri in esalonul 3. Cum ti s-a parut saltul de la judet?
Dupa parerea mea cel mai important salt pentru un arbitru este acela de la judet la Liga 3. Aici sunt conditii mult mai bune pentru a arbitra, incepand de la organizare, terenuri si pana la calitatea superioara a jucatorilor.

Ce iti place?
Pescuitul, tenisul de camp, vizionatul filmelor.

Ce nu-ti place?
Nu imi place sa pierd! Nu imi plac oamenii lenesi, fara vointa, cei care spun ca nu au avut noroc in viata. Parerea mea este ca norocul ti-l mai faci si singur.

Ce le transmiti celor care urmaresc ScoalaDeArbitri si iubitorilor de fotbal, in general?
Toti iubim fotbalul, insa nu toti il intelegem! Sportul, in general, ar trebui sa fie practicat de mai multi oameni pentru ca el ne uneste si ne face mai buni!


PROFIL

Nume: PANTILIMONESCU           
Prenume: Constantin-Alexandru
Specializarea: Arbitru asistent
Lotul: Liga 3

Data si locul nasterii: 21.05.1988, Ploiesti
Domiciliul: Ploiesti / Prahova
Stare civila: Necasatorit
Studii: Facultatea de Finante-Banci / UPG Ploiesti
Ocupatia: Student (urmeaza a sustine licenta)

Anul in care a devenit arbitru: 2005
Anul obtinerii categoriei a II-a: 2006
Anul obtinerii categoriei I: 2008
Anul promovarii in Liga 4: 2011
Anul promovarii in Liga 3: 2011
Numar de jocuri arbitrate: 500

A jucat fotbal la: Conpet Ploiesti, Petrolul ’95 Ploiesti, PETROLISTUL Boldesti
  
Hobby-uri: Pescuitul, Tenisul de camp, Filmele

Alaturi de Roxana Banaseanu si Andrei Moroita, la meciul de fete: CS Brazi - Olimpia Cluj (scor: 1-10)
Urmatoarele patru poze sunt de la jocul CS Brazi - Municipal Targu Mures (scor: 0-6)...

7 comentarii:

  1. Că Ca mine nu gasim :))

    RăspundețiȘtergere
  2. te-am lasat pe tine sa bagi continuarea!:D

    RăspundețiȘtergere
  3. hahahahaha...ce pelican marcel,face ce face mereu iese in evidenta =))

    RăspundețiȘtergere
  4. am o intrebare. Marcel mai arbitreaza sau o sa fie observator?

    RăspundețiȘtergere
  5. vrea sa-l depaseasca pe nea' paul...a zis ca pana la 50 de ani nu face pasul catre observare

    RăspundețiȘtergere
  6. bah dac ce aveti toti cu batranul de marcel???arata mai bine ca la 20 de ani(zici ca e pepe,toto cutugno,nicolo napoli),daca omul mai poate,alearga,scrie,se mentine,si-a dedicat anii arbitrajului,trage si el acum cat mai poate,bv marcelino,ai dat drumu' la hatzuri acum pe ultima suta???

    RăspundețiȘtergere