"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

miercuri, 20 iulie 2011

Arbitrii de la Euro 2011-U19 | Ei deschid balul: Stuart Attwel, Artyom Kuchin, Clement Turpin si Pawel Gil

Asa cum v-am anuntat, astazi debuteaza turneul final al Campionatului European de juniori sub 19 ani organizat de catre Romania. Pe parcursul acestuia (20 iulie-1 august) voi incerca sa va ofer diverse detalii despre arbitrii care vor conduce partidele programate pe stadioanele din Buftea, Mogosoaia, Berceni si Chiajna.

Voi incepe cu centralii meciurilor de asta-seara: Stuart Attwell, Artyom Kuchin, Clement Turpin si Pawel Gil.

Stuart Attwel, Anglia

La 25 de ani a devenit cel mai tanar arbitru care a oficiat in Premier League

Nacut pe 6 octombrie 1982, Stuart Attwell locuieste in Nuneaton, Warwickshire. Dupa ce a primit ecusonul, in 1998, a avut o ascensiune extraordinara in arbitraj. In 2007 este promovat pe lista nationala a arbitrilor englezi, iar in august 2008 - la doar 25 de ani - devine cel mai tanar cavaler al fluierului care a oficiat vreodata in Premier League. La finalul anului are parte de o alta surpriza placuta - devine cel mai tanar arbitru din Anglia nominalizat pe lista FIFA.

Din pacate insa cariera sa a fost presarata si cu destule prestatii nesatisfacatoare, ramanand celebru printr-un “gol fantoma” acordat oaspetilor la jocul dintre Watford si Reading, disputat in urma cu trei ani.

In septembrie 2010 a condus meciul Rusia - Romania (scor: 0-0), din preliminariile Campionatului European Under 21.

Sezonul trecut a acordat 51 de cartonase galbene in cele 14 meciuri oficiate in Premier League.

Primul joc al lui Stuart Attwell (foto: mirrorfootball.co.uk) la turneul din tara noastra va fi Spania - Belgia, astazi, de la ora 19:00, in direct pe Eurosport. Partida se va disputa la Mogosoaia.


Artyom Kuchin, Kazakhstan

Centralul partidei Serbia - Turcia vine din Kazakstan si s-a nascut pe 15 decembrie 1977.
Pe lista FIFA se afla din 2009, perioada in care a mai prins un turneu final de juniori. Este vorba despre Euro 2010 - Under 17, unde a condus doua meciuri din cadrul grupelor.

Se afla pentru a doua oara in tara noastra, dupa ce anul trecut a arbitrat Poli Timisoara - MyPa (scor: 3-3), in preliminariile Europa League.

Media cartonaselor galbene acordate intr-un joc depaseste cifra 4, in timp ce rosul il foloseste o data la 5 meciuri.

Partida pe care Artyom Kuchin (foto: ffk.kz) o va conduce asta-seara debuteaza la ora 19:00, pe stadionul din Berceni.


Clement Turpin, Franta

In varsta de 29 de ani, Clement Turpin (foto: lemeilleurduosg.com) are deja in palmares o finala de Cupa Frantei. Programata pe 14 mai 2011, cu doua zile inaintea aniversarii tanarului central, partida s-a disputat intre campioana Lille si PSG (scor: 1-0).

Pe lista FIFA se afla din 2010. Are 1.75 m inaltime si o greutate de 64 kg.

S-a nascut in Oullins, in prezent fiind supervizor regional de arbitri.

De la ora 21:00, in direct pe Sport.ro, va arbitra Romania - Cehia. Partida, contand pentru grupa A, va avea loc pe stadionul “Concordia” din Chiajna.


Pawel Gil, Polonia

Cealalta partida a grupei A, Grecia - Rep. Irlanda, va fi condusa de catre polonezul Pawel Gil - stadionul Buftea, ora 21:00. Acesta s-a nascut la Lublin, pe 28 iunie 1976, devenind arbitru FIFA in 2009.

A mai participat la un turneu final de juniori - Euro 2009 Under17, unde a arbitrat doua partide din faza grupelor.

Saptamana trecuta a condus jocul dintre Linfield si BATE Borisov (scor: 1-1), din prima mansa a turului doi preliminar al Champions League.

Centralul polonez (foto: princeolivernews.com) are o medie de 2.5 cartonase galbene pe meci si 0.2 eliminari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu