"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

marți, 19 iulie 2011

S-au nascut pe 19 iulie…

Ionel Popa, arbitru asistent, FIFA

Nascut in urma cu 45 de ani - 19 iulie 1966 -, in comuna Valea Seaca, din judetul Bacau, Ionel Popa a inceput arbitrajul in 1993, la Pascani, oras in care locuieste si in prezent.

Jucator in Divizia C, la CFR Pascani, renunta la cariera de fotbalist in 1997, an in care promoveaza in acelasi esalon. In prealabil mai evoluase si in Divizia B, la Siretul.

In 1999 face pasul catre esalonul secund, iar doi ani mai tarziu catre prima liga. De la 1 ianuarie 2005 se afla pe lista FIFA, pe care o va parasi la finalul acestui an, cand urmeaza a-si incheia cariera in arbitraj, din cauza limitei de varsta.

Debutul international si l-a facut in Belgia, la jocul RC Genk - Ventspils (Letonia), alaturi de Cristian Balaj si Cristian Nica.

Din ianuarie 2007 este inspector pe probleme de sport - cultura si culte, in cadrul Primariei Iasi. Este casatorit si are o fata.

Ziua de nastere si-o va sarbatori pe teren, asta-seara (ora 19:00) urmand a oficia la un joc din mansa secunda a turului doi preliminar al Ligii Campionilor: Ekranas (Lituania) - La Valletta (Malta). Colegi de brigada ii sunt Augustus Constantin, Adrian Vidan si rezerva Adrian Comanescu.



Octavian Sovre, arbitru asistent, FIFA

Un alt sarbatorit al zilei de astazi este oradeanul Octavian Sovre, nascut pe 19 iulie 1973.

A devenit arbitru in 1992, iar din 2005 se afla pe lista FIFA, ca asistent.

Pe plan international a debutat in decembrie 2004, la o partida din Cupa UEFA: Panionios Atena - Dinamo Tbilisi.

Campionatul trecut a oficiat la 20 de jocuri in prima liga, doua in Cupa Romaniei si unul in esalonul secund.

Ca si Ionel Popa, Octavian Sovre isi va aniversa ziua de nastere pe trenul de joc si tot la un meci din mansa secunda a turului doi preliminar al Ligii Campionilor: FK Skendija (Macedonia) - Partizan Belgrad (Serbia). Ceilalti membri ai brigazii sunt Ovidiu Hategan, Zoltan Szekely si rezerva Sebastian Coltescu.

2 comentarii:

  1. La multi ani, sanatate, si tot ce-i mai frumos, celor doi!

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani celor doi,Ionel e nascut in jud. Bacau!

    RăspundețiȘtergere