"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

duminică, 24 iulie 2011

Ziarul spaniol Marca: “Meciurile din Romania sunt ca o comedie. Razi ca sa nu plangi.” / Ghinion de jurnalist strain - sa asisti la Rapid-Vaslui 3-0

In editia electronica a Prosport-ului a aparut un material preluat dupa prestigiosul ziar spaniol Marca, referitor la fotbalul romanesc.

Prezent in tribuna din “Regie”, la primul joc al noii editii de campionat, jurnalistul David Ruiz “da de pamant” cu fotbalul romanesc. Desi un prieten din tara noastra l-a avertizat ca nu merita sa-si iroseasca timpul deoarece “Meciurile din Romania sunt ca o comedie. Razi ca sa nu plangi.”, el s-a incapatanat sa vada Rapid-Vaslui (scor: 3-0).

“Coincidentele pareau rupte din Teatrul Absurdului”, scrie ziaristul spaniol, facand referire la “un stil care era la moda in anii cincizeci ai secolului trecut".

Acesta nu putea rata caterinca tipic romaneasca notand dialogul dintre patronii celor doua echipe si referirile lor la arbitraj.

Uluit de ceea ce a vazut, jurnalistul de la Marca trage o concluzie dureroasa pentru noi, dar foarte adevarata: "Multa lipsa de fotbal bun, un soc cu adevarat regretabil, care te face sa casti. Singurele momente remarcabile au fost cele trei goluri marcate de Rapid, ultimul fiind pus pe tava de adversar. A fost insa, fara indoiala, o mostra de improvizatie demna de iubitul Ionesco".

Bine, se vor gasi destui care sa-l injure pe “nesuferitul si arogantul” spaniol care-si permite sa-si dea cu parerea despre… mirificul fotbal romanesc. Un fotbal pentru care televiziunile au platit nu mai putin de 100 milioane de euro si care s-ar bate de la egal la egal cu cel din tara sa, daca n-ar fi erorile arbitrilor, care-i impiedica pe jucatori sa-si arate adevarata valoare. Ce n-o sa inteleaga niciodata ibericul este ca pe noi nu ne mai intereseaza demult preluarile de cinci metri sau centrarile prin spatele portilor ale super fotbalistilor care ne rasfata etapa de etapa cu relizarile lor. In tara Mioritei este mult mai important spectacolul telefonic de dupa meci pe care ni-l ofera cu marinimie “specilistii” din fotbalul romanesc.

Eu zic sa o tinem tot asa… sigur suntem pe drumul cel bun! Cine-i “tiki-taka” asta sa ne dea noua lectii? Sa-si vada de treaba ca noi nu i-am criticat pe Messi si Ronaldo ai lui!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu