"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

vineri, 13 august 2010

Cristian Nica - la borna 42

S-a nascut pe 13 august 1968, la Ploiesti, oras pe care era cat pe ce sa-l paraseasca in aceasta vara. Bine insa ca s-a razgandit pentru ca era pacat ca Prahova sa piarda un astfel de om. Un om modest, in ciuda valorii pe care o are, un om care nu a uitat niciodata de unde a plecat. Il stiu de vreo 15 ani, tocmai de aceea pot afirma aceste lucruri.

Este arbitrul prahovean cu cele mai multe finele de Cupa Romaniei in palmares, fiind totodata singurul arbitru roman in activitate cu patru astfel de Cupe. Pe langa acestea, a mai oficiat si la cateva Supercupe, la mai multe derbiuri Steaua - Dinamo, iar pe plan international in grupele Champions League. Este unul dintre cei mai buni arbitri asistenti pe care ii are Romania la ora actuala, fiind desemnat, pentru cativa ani la rand, numarul unu in tara.

Timp de trei ani, din 2007 pana in aceasta vara, a fost presedinte al Comisiei Judetene a Arbitrilor Prahova, perioada in care scoala de arbitri a produs peste 160 de cavaleri ai fluierului, ducand numarul total al acestora la 220, record in istoria judetului. A venit cu idei noi, incercand sa impuna metode moderne de lucru, beneficiind de experienta acumulata atat in tara cat si in cele 80 de jocuri intrenationale la care a oficiat. Felul sau de a fi si ceea ce a incercat sa transmita copiilor l-au facut sa devina foarte iubit si respectat in randul acestora. De altfel, asa cum spunea cineva intr-un comentariu pe acest blog, el a fost perceput tot timpul ca "fratele mai mare al arbitrilor". Din pacate, ceea ce a incercat Cristi sa faca din CJA Prahova nu a fost pe placul celor care decid in judet, care au considerat de cuviinta sa-l schimbe de la conducerea comisiei. Dar asa stiu prahovenii sa-si aprecieze valorile, iar domnul doctor - care tocmai ne-a parasit -, o spun cu regret, este cel mai bun exemplu.

Practic cu tot acest palmares Cristi Nica a devenit cel mai bun produs al arbitrajului prahovean si implicit al domnului doctor Emil Vlaiculescu, stabilind cateva recorduri care cu greu vor fi egalate. Ajuns in ceruri, parintele arbitrajului prahovean sigur se mandreste cu cel pe care l-a lasat in urma sa. Un model pentru toti cei care aleg calea arbitrajului, asa cum a fost si domnia sa pentru multe generatii de cavaleri ai fluierului. 

Sa-i spunem „La multi ani!”, lui Cristi, si sa-i dorim „Multa sanatate!”, pentru ca restul vor veni de la sine!


PROFIL

Nume: Cristian Nica
Data si locul nasterii: 13.08.1968, Ploiesti
Localitatea: Ploiesti/Prahova
Familie: casatorit; are un baiat de 9 ani
Anul absolvirii scolii de arbitri: 1991
Anul promovarii in Liga a III-a: 1995
Anul promovarii in Liga a II-a: 1997
Anul promovarii in Liga I: 2001
Arbitru international FIFA: din 2004
Debut in campionatul judetean: la Dumbrava
Primul joc in Liga a III-a: Metalul Toflea - CFR Pascani
Primul joc in Liga a II-a: CSM Resita - CFR Timisoara
Primul joc in Liga I: FCM Bacau - GLORIA Bistrita
Primul joc international: Anglia - Lituania, Under 21, la Nottingham
Jocuri in Liga I: aproximativ 300
Jocuri internationale: aproximativ 80

15 comentarii:

  1. La multi ani, domn arbitru! Cat mai multe succese in cariera, meciuri cat mai multe si de calitate.

    P.S. Si fratele meu tot astazi este nascut :)

    Dragos D

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani,sa va dea Domnul multa sanatate si putere de munca! laur

    RăspundețiȘtergere
  3. Multa putere si sanatate sa puteti trece peste toti idiotii care va stau in cale ..La multi ani!!! sa fiti iubit ..

    RăspundețiȘtergere
  4. La multi ani si multa sanatate domn Presedinte!

    Ovidiu Nuta.

    RăspundețiȘtergere
  5. LA MULTI ANI DOMNU` CRISTI NICA !SA AVETI NOROC ,SUCCES SI IN PRIMUL RAND SANATATE CA E MAI BUNA DECAT TOATE!!SILVIU G

    RăspundețiȘtergere
  6. La multi ani si multe reusite in continuare Dm. Presedinte!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Tudor Adrian Lari13 august 2010 la 12:13

    la multi ani, multa sanatate, multa fericire si cat mai multe jocuri internationale

    RăspundețiȘtergere
  8. La multi ani,multa sanatate,fericire si un parcurs cat mai lung in arbitrajul international pentru ca sunteti un profesionist.

    RăspundețiȘtergere
  9. Toata lumea va ureaza La Multi Ani! Eu o sa ies din tipar si o sa va urez sa ramaneti vesnic tanar, sanatos si sa pierdeti contabilitatea anilor!
    O zi frumoasa sa aiba domnul arbitru, incununata de cele mai frumoase si sincere urari!
    Ionut, nu ai gresit titlul? 42 sau 24?:)

    RăspundețiȘtergere
  10. Iti doresc multa sanatate, Iti doresc ca de ziua ta sa ti se implineasca toate dorintele, Iti doresc sa fii apreciat pentru munca pe care o depui si nu in ultimul rand iti doresc sa fii iubit. La Multi Ani Cristi

    RăspundețiȘtergere
  11. La Multi Ani, Cristi, si o finala de Europa League, apoi una de Champions League! Sanatate multa si bucurii alaturi de cei dragi, putere si incredere ca vei reveni acolo de unde ai fost indepartat marsav si acolo unde aproape toti te doareau: in fruntea CJA "Emil Vlaciulescu" Prahova! Cel putin, sa merite sacrificiul de a fi ramas in Prahova, dupa ce ti-a trecut, pentru o clipa, gandul de a o parasi. Dar, nicaieri, nu-i mai frumos ca aici si, mai ales, pe strada Pielari nr. 5!

    RăspundețiȘtergere
  12. LA MULTI ANI, CRISTI, MULTA SANATATE, FERICIRE ALATURI DE CEI DRAGI SI NUMAI REALIZARI PE PLAN PROFESIONAL. CATALIN PASCU

    RăspundețiȘtergere
  13. LA MULTI ANI! ESTI UNIC......

    RăspundețiȘtergere
  14. LA MULTI ANI MULTA SANATATE SI TOT CE VA DORITI....MARINICA

    RăspundețiȘtergere