"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

joi, 26 august 2010

Brigada romaneasca, asta-seara, in Europa League

De la stanga la dreapta: Nica, Tudor, Petrescu, Onita.
Pe langa echipele angrenate in returul play-off-ului Europa League, Romania va avea, asta-seara, si o brigada de arbitri care va oficia in aceasta faza a competitiei. Brigada este formata din bucuresteanul Alexandru Tudor (centru), ploiesteanul Cristian Nica si constanteanul Aurel Onita (asistenti), rezerva fiind tot un bucurestean, Radu Petrescu. Partida pe care o vor conduce reprezentantii nostri va incepe la ora locala 21:00 (aceeasi cu ora Romaniei) si se va disputa pe stadionul “Lokomotiv” din Simferopol (Ucraina), arena care are o capacitate de aproximativ 20000 de locuri. Echipa gazda, Tavria va avea o misiune aproape imposibila in fata nemtilor de la Bayer Leverkusen, care au castigat meciul tur cu scorul de 3-0. E greu de crezut ca ucrainienii vor reusi rasturnarea rezultatului si, implicit, obtinerea calificarii in dauna echipei lui Michael Ballak. Observator de arbitri va fi Ryszard Wojcik din Polonia, iar observator de joc Arno Sargsyan – Armenia.
Interesant este faptul ca Tavria - infiintata in 1958 -, este prima campioana a Ucrainei si una dintre cele doar trei echipe care au castigat titlul in aceasta tara. Celelalte doua sunt mult mai cunoscutele Sahtior Donetk si Dinamo Kiev. Din 1992, de la prima editie a campionatului din fosta tara sovietica, Tavria a jucat numai in prima liga, insa fara alte mari performante pana in acest an, cand a castigat, in premiera, Cupa Ucrainei, dupa ce in 1994 fusese doar finalista. Astfel echipa a revenit in cupele europene dupa o pauza de 18 ani.
Arbitrii romani se vor intoarce in tara maine dupa-amiaza cu un avion ce va ateriza pe Aeroportul International “Henri Coanda” din Otopeni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu