"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

vineri, 20 august 2010

Manifestul unor oameni carora le pasa de invatamantul romanesc

Astazi, incepand cu ora 17:00, pe plaja din Costinesti, va avea loc o manifestatie foarte interesanta, la care vor participa peste 150 de studenti din toata tara. Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania, cea care se ocupa de desfasurarea acestei manifestatii, vrea sa traga "un semnal de alarma asupra calitatii invatamantului superior si a importantei diplomei atat pentru un absolvent cat si pentru un angajator". Se vor imparti 'diplome semnificative ce vor avea scris in loc de Diploma de licenta, “Diploma DEGEABA”, absolvent al “Academiei de Inalte Studii Academice” cu Titlu de “SEMIDOCT” (vezi foto). Toate aceste denumiri vor sa transmita un mesaj puternic: problema cu care studentii romani se confrunta in Romania este aceea ca diploma de studiu nu mai reprezinta decat o hartie, „bilet de intrare” pe piata muncii, fara a releva competentele reale ale studentului.'

Probabil ca va veti intreba ce legatura are manifestul acesta cu "Scoala De Arbitri". Pai are... In primul rand am fost si eu student, asa cum ati fost, sunteti sau veti fi foarte multi dintre voi. Cu totii stim care este, din pacate, starea actuala a invatamantului romanesc, care se degradeaza pe zi ce trece.
Probabil ca multi v-ati lovit de oameni care, in spatele unei diplome pe care au obtinut-o... "la apelul de seara" si cu ajutorul unor prieteni, au ocupat posturi care pentru voi au ramas doar iluzii deoarece ati crezut ca in Romania este suficient sa te bazezi numai pe invatatura! Este pacat ca tinerii care ar avea ceva de spus in aceasta tara aleg sa o paraseasca tocmai pentru ca nu li se ofera nicio sansa de a se dezvolta, de a-si pune in valoare diversele aptitudini. Ramanand doar cu cei care colectioneaza diplome, pentru ca asa da bine si pentru ca au nevoie sa ocupe diverse functii in care ii aseaza partidul mult iubit, nu vom mai reusi niciodata sa iesim din vagauna in care am fost aruncati dupa revolutie. Si acest lucru nu ma afecteaza doar pe mine, pe tine ci si pe copiii nostri. Macar pentru ei avem datoria sa luptam sa scapam de toate nonvalorile care ne conduc!
O alta legatura intre manifestul de astazi si acest blog este facuta de un membru al Comisiei Educaţionale a Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România, care este si... arbitru de fotbal. Se numeste Aura Pana, iar zilele urmatoare va fi subiect pentru acest blog.
Asadar, ma alatur celor de la ANOSR, sustinandu-le actiunea de la distanta, totodata rugandu-i pe cei care sunt astazi la mare sa merga pentru a manifesta impreuna cu cei care promoveaza valoarea in detrimentul nonvalorii.

Mai multe detalii despre "Manifestul ANOSR in Costinesti" puteti citi aici.

4 comentarii: