"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

miercuri, 11 august 2010

Adrian Bazavan – preocuparile unui arbitru prahovean

Adrian Bazavan a absolvit - in primavara lui 2008 -, cursurile primei scoli de arbitri organizate de catre CJA pe vremea fostului presedinte Cristian Nica, fiind unul dintre cei mai constiinciosi elevi. Debutul si l-a facut in martie 2008, prestatiile sale ulterioare determinandu-l pe Cristi sa-l delege inclusiv la nivelul Ligii A Prahova.

Pe langa pasiunea pentru arbitraj, Adrian - care va implini luna viitoare varsta de 18 ani -, este si presedinte al Consiliului Judetean al Elevilor Prahova - o “structura consultativa a Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului ce are ca rol coordonarea activitatii consiliilor scolare ale elevilor, desfasurarea de proiecte la nivel judetean si reprezentarea intereselor elevilor in fata Inspectoratului Scolar Judetean Prahova si a Consiliului National al Elevilor.” (http://www.cjeph.info/). Totodata, este presedinte al Consiliului Regional al Elevilor Muntenia Sud si vicepresedinte al Consiliului National al Elevilor - care cuprinde presedintii a 41 de judete si 3 reprezentanti ai municipiului Bucuresti.

In aceste zile Adrian Bazavan se afla la Turcia, acolo unde, in perioada 31 iulie-13 august, se desfasoara cea de-a cincea editie a Congresului Mondial al Tineretului, la care participa peste 1000 de tineri din intreaga lume. El face parte dintr-o delegatie de sase persoane formata din lideri ai diverselor organizatii pentru tineret din Romania. La dezbaterile acestui congres, care se desfasoara la Istanbul, iau parte si reprezentanti ai ONU, UE si ai guvernelor din intreaga lume. Pe langa problemele pe care le vor discuta, cei prezenti vor avea sansa de a afla o multime de lucruri despre poporul si cultura turca, in acest an Istanbulul fiind desemnat “Capitala europeana a culturii”.

Cu mai multe detalii despre participarea lui Adrian Bazavan la Congresul Mondial al Tineretului voi reveni, saptamana viitoare, dupa intoarcerea acestuia in tara - care se va produce pe data de 14 august. Atunci voi posta si imagini din Istanbul, precum si de la Supercupa Turciei, la care acesta a fost prezent, si poate chiar si de la jocul din aceasta seara, in care Romania va da replica formatiei lui Guus Hiddink. Singura conditie ar fi ca programul sa-i permita sa ajunga in tribune la partida care se va disputa pe stadionul celor de la Fenerbahce Istanbul -“Sukru Saracoglu” -, cu incepere de la ora 21:15.

PROFIL

Nume: Bazavan Adrian
Data & locul nasterii: 06.09.1992, Ploiesti
Localitatea: Ploiesti / Prahova
Lotul din care face parte: Liga B+C
Anul in care a devenit arbitru: 2008 (martie) 
Data primului joc: martie 2008
Data obtinerii categoriei a II-a: Aprilie 2009
Debut in Liga a IV-a: 2010

PS: Asa cum am mai spus, acest blog are scopul de a promova arbitrajul in randul tinerilor si nu numai, prezentand si o alta fata a cavalerilor fluierului. Daca aveti cunostinta de arbitri din orice zona a tarii, care au diverse preocupari - unele poate inedite -, sau cavaleri ai fluierului despre care credeti ca merita sa apara pe acest blog, astept sa-mi scrieti - la adresa scoaladearbitri@gmail.com -, pentru a le spune povestea.

Un comentariu:

  1. Tudor Adrian Lari11 august 2010 la 13:18

    din cate imi aduc eu aminte poza publicata la acest anunt este facuta intr-o zi friguroasa de toamna. cu toate ca era un frig aspru bazavan era pus pe distractie glume si multe altele imediat am intrat si eu cat si celalalt coleg in atmosfera placuta pe care a reusit sa o faca.dupa glumele facute in urma cu cateva minute am trecut la lucruri serioase mai bine spus la sedinta tehnica si apoi la incalzire. in sfarsit bazavan a fluierat si inceputul jocului asteptat atat de noi cat si de jucatori si dupa cateva minute uitasem toti de frigul de afara.parca vroiam ca meciul sa nu se mai termine. meciul a fost dus la final fara nici o problema. cand delegatii ambelor chipe au venit sa le inmanam legitimatiile de joc ale jucatorilor chiar ne-au felicitat.nu stiu daca isi mai aduce aminte bazavan dar delegatul oaspetilor care a stat mai tot timpul in spatele meu ''pe banca'' nu a fost niciodata multumit de deciziile pe care noi toti le luam mai ales impotriva echipei dansului. intr-un final usor,usor ne-am indepartat de terenul de joc cu regret pentru ca am mai spus nu mai vroiam deloc sa se termine acel joc si pana in ploiesti locul unde fiecare dintre noi ne-am indreptat catre domiciliul sau sau poate alt joc am purtat un lung dialog despre prestatia noastra la acel meci cat si noi ca persoane fizice deoarece pana atunci nu ne cunoscusem niciodata.acest coleg mi-a lasat o foarte buna impresie despre el.acum suntem foarte buni prieteni si de cate ori ne intalnim vorbim numai de primul joc ce l-am arbtitrat impreuna

    RăspundețiȘtergere