"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

vineri, 5 august 2011

S-au nascut pe 5 august…

Paula Roxana Banaseanu, arbitru asistent, Liga 3

Nascuta la Campina, in urma cu 28 de ani, Roxana Banaseanu a fost atrasa de “sportul rege” inca de mica. L-a si practicat o perioada, dar a renuntat in favoarea arbitrajului, iar din 2008 se afla in lotul Ligii  a III-a. Intre timp a absolvit si cursurile pentru antrenori - licenta “C” UEFA.

O alta pasiune a Roxanei, care necesita foarte multa adrenalina, este zborul. A zburat cu parapanta, a sarit cu parasuta si a pilotat avioane. Mai mult, dupa ce a absolvit Facultatea de Tehnologia Petrolului si Petrochimie, din cadrul Universitatii “Petrol-Gaze” Ploiesti, Roxana a ales sa urmeze si cursurile Academiei de Aviatie Civila din Bucuresti. In prezent este studenta in anul III la specializarea “piloti comerciali transport public avion”.

Asadar, peste cativa ani este foarte posibil sa zburam cu un avion la mansa caruia se va afla chiar arbitrul asistent Roxana Banaseanu.


Cristian Adrian Lixandru, arbitru, Secunda B, Spania

Cei care urmaresc acest blog isi amintesc probabil de romanul care a fost rezerva arbitrului FIFA Carlos Clos la partida dintre Betis Sevilla si Barcelona, disputata pe 19 ianuarie 2011, in sferturile Cupei Regelui Spaniei (scor: 3-1). A fost primul joc pierdut de catre “extraterestrii” dupa o serie de 28 de partide fara infrangere. Aceasta delegare venea la doar cateva luni de la promovarea in Secunda B (Liga 3).

Nascut la Petrosani, pe 5 august 1980, Cristi Lixandru a devenit arbitru la doar 14 ani, unul dintre profesori fiindu-i chiar tatal sau, divizionar B in acea perioada. In paralel evolua la juniorii Jiului, echipa sub culorile careia a bifat si cateva prezente in Divizia A.

In tara a facut parte din patru colegii judetene: Hunedoara, Timisoara, Prahova si Teleorman. Adica a arbitrat pe unde l-au purtat pasii de fotbalist.

In Spania a ajuns in 2003, cu gadul de a-si continua cariera de fotbalist. Deoarece jucatorii extracomunitari nu puteau evolua in ligile 3 si 4 a fost nevoit sa semneze cu o echipa de amatori. In 2006 a inceput sa arbitreze, iar anul trecut a reusit sa faca saltul catre Secunda B, in urma unui examen destul de dificil. A devenit, astfel, primul strain care a ajuns la un asemenea nivel in tara campioanei mondiale.

Va recomand sa cititi un interviu foarte interesant realizat de ScoalaDeArbitri cu Cristian Lixandru, in iarna acestui an:


3 comentarii:

  1. La multi ani Roxana,tot ce iti doreste si succes in tot ceea ce faci! Gabi Bucur

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani, Roxana! La multi ani, Cristi!

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani, Rox! Salutare Cristi si multa bafta!

    RăspundețiȘtergere