"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

joi, 11 august 2011

Olimpia Cluj, debut cu dreptul in Champions League / Szekely: “Sunt fericit ca pot antrena astfel de jucătoare”

La primul meci in preliminariile Champions League, campioana Romaniei a invins SFK Sarajevo cu scorul de 3-1, dupa ce la pauza conducea cu 1-0, prin golul marcat de catre Cosmnia Duşa (min. 4), arbitru in cadrul CJA Cluj. Tot golghetera campionatului trecut a marit diferenta in  minutul 53 pentru ca, opt minute mai tarziu, Azra Hamzic sa reduca din handicap. Rezultatul final a fost stabilit de catre Adina Giurgiu (min 78).

Foarte bucuros dupa aceasta victorie, Iulian Szekely, antrenorul principal al Olimpiei, a declarat, in exclusivitate pentru ScoalaDeArbitri: “Vreau sa-mi felicit fetele pentru daruirea de care au dat dovada. Sunt fericit ca pot antrena astfel de jucătoare. Echipa gazda, formata din fotbaliste masive, a incercat, fara succes, sa contracareze jocul nostru de pase - si tehnica individuala net superioara - printr-unul bazat pe forta.”

Olimpia a evoluat in urmatoarea formula: Ana Maria Gaita (P), Andreea Corduneanu, Maria Ficzai (C), Ioana Bortan, Olivia Oprea (90+2 Maria Mihali), Adina Sabina Giurgiu, Loredana Cosma (70’ Daniela Gurz), Ştefania Vătafu, Raluca Sarghe, Mara Batea (46’ Alexandra Lunca), Cosmina Duşa. Rezerva neutilizata: Lavinia Elisabeta Boanda (P). Manager: Mirel Albon. Antrenor principal: Iulian Szekely.

Arbitrii partidei au fost: Esther Azzopardi (Malta, foto-centru), Angela Kyriakou (Cipru, foto-dreapta), Inka Muller (Germania, foto-stanga) si rezerva Anja Kunick (Germania).


“Arbitra” din Malta a acordat doar un singur cartonas galben - marcatoarei golului gazdelor, in minutul 69. Totusi, ea a reusit sa iasa in evidenta prin altceva - necunoasterea regulamentului! Altfel nu stiu cum ar putea fi explicata faza care a starnit uluiala tuturor celor prezenti la joc. La o lovitura de la colt, mingea a revenit executantei, fara sa fi atins-o altcineva in prealabil. In locul cuvenitei lovituri libere indirecte, Esther Azzopardi… a lasat jocul sa continue!! Indiferent din ce tara vine este vorba despre un arbitru FIFA! O asemenea greseala nu este permisa nici macar la nivel de incepatori! Dar, pe aceasta tema poate vom discuta intr-un material separat.

In final ar mai fi de remarcat faptul ca echipa invinsa de campioana noastra este chiar reprezentanta gazdei grupei a patra - Bosnia Herzegovina. Prin aceasta victorie Olimpia s-a instalat direct pe primul loc al clasamentului, profitand si de rezultatul egal inregistrat in celalalt joc: Gintra (Lituania) - Ataşehir (Turcia) 1-1.

Urmatoarea partida a clujencelor va fi sambata, de la ora 12:00, contra campioanei Lituaniei. Vezi aici cine va arbitra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu