"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

marți, 30 august 2011

CRONICA & FOTO | Astra - U Cluj 0-0. Arbitraj bun, fotbal… ca pe tabela

Sambata-seara am plecat de la Blejoi - unde se disputase derbiul primului esalon judetean al Prahovei (vezi aici) - direct la meciul din cartierul ploiestean “9 Mai”. Adica de la un joc de Liga a IV-a la unul de Liga I. Urma, asadar, un meci cu pretentii mult mai mari. Asta in teorie, pentru ca in practica…

Daca nu faceam nici poze pentru blog, puteam spune ca am pierdut aiurea doua ore din viata, la fel ca si cei aproximativ 500 de spectatori care s-au incapatanat sa caute fotbalul acolo unde nu era. Jucatorii nu pot spune acelasi lucru pentru ca ei erau in timpul serviciului. Cat de bine si-au facut treaba insa s-a vazut pe tabela. Bine, putea fi 0-0 si dupa un joc spectaculos. Noi n-am avut noroc…

Si uite asa ne intrebam de ce nu vine lumea la stadion? Pai ce sa vada? Niste baieti care au ca scop doar sa pacaleasca fotbalul? Care sar in sus la orice greseala de arbitraj, gasindu-si alibiuri pentru neputinta lor?

Ar mai fi multe de discutat, dar haideti sa vorbim si despre arbitraj. Care mie mi s-a parut a fi unul bun. La centru s-a aflat valceanul Adrian Comanescu, la cele doua linii de margine: Cristian Orbulet (Bucuresti) si Adrian Popescu (Craiova), rezerva fiind Adrian Cojocaru (Galati). Prestatia acestora a fost notata de catre Cornel Sorescu (Pitesti), in timp ce de organizare s-a ocupat Adrian Ionescu (Bucuresti).

S-au acordat patru cartonase galbene - 1 gazdelor si 3 oaspetilor. Acestia din urma au primit si un rosu direct, in minutul 45, pentru un atac fara rost al lui Bostina asupra lui Takayuki Seto. A fost o mostra de “respect” la adresa adversarului, tipica fotbalului de pe meleagurile mioritice. Ce o intelege saracul japonez din ceea ce se intampla in campionatul nostru doar el stie! Acum trebuie sa-si revina - rapid, sper - dupa “cadoul” facut de catre jucatorul Clujului.

Patru ofsaiduri au semnalizat cei doi asistenti, cate doua de fiecare. Oaspetii au fost sanctionati de 3 ori, iar gazdele o data. La cornere raportul a fost altul, in favoarea Astrei, 5-3.

Cristi Orbulet
Adrian Comanescu
Adrian Popescu
Adrian Cojocaru

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu