"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

joi, 2 decembrie 2010

Un "super reportaj" cu Roxana Banaseanu, astazi in gsp

In categoria “SUPERREPORTAJE” Gazeta Sporturilor de astazi prezinta un material cu prahoveanca Roxana Banaseanu (foto: gsp.ro), arbitru asistent in Liga 3, despre care ati putut citi si pe acest blog in urma cu cateva luni (vezi aici). Pasiunile sale, nu foarte obisnuite pentru o fata, au atras atentia si presei nationale, dupa ce in iulie aparea intr-un saptamanal local, sub semnatura lui Dragos Trestioreanu, un reputat jurnalist prahovean. La vremea respectiva acel reportaj a fost printre cele mai citite materiale ale editiei online a “Republicanului”, o perioada aflandu-se chiar pe primul loc.

Autorul articolului de astazi este Justin Gafiuc, un ziarist care a absolvit… scoala de arbitri in primavara anului 1994. Stiu asta pentru ca am urmat cursurile impreuna, la Ploiesti, in perioada in care presedinte al CJA era regretatul Emil Vlaiculescu, parintele arbitrajului prahovean. Intre timp Justin a ales calea jurnalisticii, mai intai la Sportul Romanesc, daca nu ma inseala memoria, apoi la ProSport, iar de cativa ani la Gazeta Sporturilor.

Nascuta in Campina in urma cu 27 de ani, Paula Roxana Banaseanu a fost atrasa de fotbal inca de mica, atunci cand mergea cu tatal sau pe stadioane. A jucat fotbal, dar a renuntat in favoarea arbitrajului, o activitate frumoasa si ingrata in acelasi timp. Din 2008 se afla in lotul Ligii  a III-a sperand ca intr-o zi va ajunge pe lista FIFA. Intre timp a absolvit si cursurile pentru antrenori - licenta “C” UEFA.

Pe langa “sportul rege” mai are o pasiune pentru care ai nevoie de foarte multa adrenalina - zborul. A zburat cu parapanta, a sarit cu parasuta si a pilotat avioane. Primul a fost un ZLIN-142 pe Aerodromul “Gheorghe Banciulescu”, din Strejnic / Prahova.

Dupa ce a absolvit Facultatea de Tehnologia Petrolului si Petrochimie, din cadrul Universitatii “Petrol-Gaze” Ploiesti, cu specializarea “ingineria protectiei mediului in industrie”, Roxana a ales sa urmeze si cursurile Academiei de Aviatie Civila din Bucuresti. In prezent este studenta in anul II la specializarea “piloti comerciali transport public avion”. Dupa cum spune chiar ea in materialul de pe gsp.ro, formarea unui astfel de pilot costa statul roman aproximativ 60.000 de euro, iar in cazul in care acesta practica un sport periculos, care i-ar dauna sanatatii, va trebui sa returneze toti banii investiti in pregatirea sa.

Asadar, peste cativa ani este posibil sa zburam cu un avion la mansa caruia se va afla arbitrul asistent Roxana Banaseanu. Sa speram ca atunci se va afla si pe lista FIFA. II dorec mult succes!

Dati click aici pentru a citi materialul aparut in "gsp" cu “fata care vede ofsaidul din avion”, in care aceasta povesteste cateva intamplari haioase din activitatea de arbitru, dar si din cea de pilot.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu