"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

marți, 7 decembrie 2010

Statistica: Barcelona - Rubin / Spaniolii, prietenii arbitrilor

Asta-seara, in ultima etapa a grupelor Ligii Campionilor, TVR va transmite, cu incepere de la ora 21:45, partida de pe "Nou Camp" dintre Barcelona si campioana Rusiei, Rubin Kazan. Jocul va fi arbitrat de o brigada din Suedia cu Jonas Eriksson la centru. Magnus Sjöblom si Mathias Klasenius se vor afla la liniile de margine, iar Daniel Stalhammar si Tobias Mattsson la cele de poarta. Al patrulea oficial a fost desemnat Markus Strömbergsson, in timp ce observator de arbitri va fi cehul Josef Krula. Observator de joc din partea UEFA a fost delegat englezul Barry Bright.

Avand in vedere ca despre arbitrul de asta seara, in varsta de 36 de ani, n-are sens sa mai vorbesc, deoarece am facut-o intr-o postare anterioara, cu ocazia partidei AS Roma - CFR (vezi aici), m-am gandit la altceva - sa va prezint o statistica referitoare la comportamentul celor doua echipe in jocurile de pana acum, din cadrul grupei D.

In cele 5 meciuri disputate Barcelona a fost una dintre formatiile care au dat cel mai putin de furca arbitrilor. Preocupati mai mult de joc "extraterestrii" au primit doar 6 avertismente, ceea ce inseamna o medie de 1.2/meci, care ii situeaza pe treapta a noua din cele unsprezece cate are clasamentul intocmit in functie de numarul cartonaselor galbene. Cea mai indisciplinata echipa dintre cele 32 de participante este AC Milan, care conduce detasat cu 17 avertismente, urmata fiind de Real Madrid si Sahtior Donetk, cu cate 13. 
Daca in privinta cartonaselor galbene Rubin are cu trei mai multe, la cartonase rosii este egalitate - nu au niciun eliminat. Diferenta mare intre cele doua echipe apare la faulturile comise. Daca Barcelona se afla din nou in coada clasamentului, doar Inter si Rangers avand mai putine, rusii sunt in partea superioara cu doar 14 faulturi mai putine decat liderul Twente, care are 96.

In privinta posesiei echipa lui Messi conduce detasat cu 70%, urmatoarea fiind Bayern cu 53%. Rubinul se afla in partea inferioara cu 44%. Cea mai dominata echipa este reprezentanta Romaniei - CFR Cluj -, care a tinut mingea doar in 36% din timp.

Daca o analizam doar din punctul de vedere al arbitrilor, Barcelona poate fi considerata prietena acestora, o formatie care isi vede de joc, respectand adversarii, oficialii, competitia in general. Poate ca aceasta este si explicatia succesului spaniolilor!



Barcelona
STATISTICA GRUPA D
Rubin Kazan
6
Cartonase galbene
9
0
Cartonase rosii
0
53
Faulturi comise
82
18
Ofsaiduri
10
30
Lovituri de la colt
25
70%
Posesie
44%
40
Suturi pe poarta
20
12
Goluri marcate
2
3
Goluri primite
2



Sursa: UEFA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu