"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

luni, 5 iulie 2010

Roxana Banaseanu - de la fotbal la avioane

Nu mai stiu de cand o cunosc pe Roxana, dar, oricum, au trecut destui ani, suficient de multi pentru a-mi face o parere despre ea... o fata linistita, modesta si foarte ambitioasa. Daca nu o cunosti, nici prin cap nu ti-ar trecea ca aceasta "copila" ar putea avea preocupari destul de... periculoase. Sa zbori cu parapanta, sa sari cu parasuta sau sa pilotezi un avion nu e la indemana oricui. Trebuie sa ai adrenalina in sange, nu gluma! Pe langa toate astea, mai are o pasiune, venita din dragostea pentru fotbal, arbitrajul. Dupa ce a cochetat cu sportul rege, ca jucatoare, a renuntat in favoarea unei activitati care, in Romania, este hulita de mai toata lumea. A trecut peste toate rautatile publicului de la judet, iar de cand arbitreaza la Liga a III-a a devenit imuna la injuraturi si alte lucruri de genul asta. N-o intereseaza decat telul sau... sa ajunga arbitru FIFA. Si la cat ma pricep eu la fenomenul asta, consider ca are tot dreptul sa spere. Dupa ce am arbitrat cu ea, am vazut-o la cateva jocuri si am mai ascultat si parerea unora mult mai avizati decat mine, sunt aproape convins ca nu este departe ziua in care Prahova va avea o "asistenta" internationala. O singura conditie ar mai trebui indeplinita - sa aiba si putin noroc, pentru ca de muncit stiu ca munceste!
Astazi, Roxana a fost subiectul unui reportaj foarte interesant, publicat in saptamanalul "Republicanul", sub semnatura unuia dintre cei mai reputati ziaristi sportivi din judet, ploiesteanul Dragos Trestioreanu. Sub titlul "De la pâmânt la cer: O câmpineancă şi „caii putere”", materialul a starnit un foarte mare interes si printre cititorii online ai publicatiei, la ora cand scriu aceste randuri aflandu-se pe locul doi, cu 220 vizualizari, in topul celor mai citite articole din ziar, cu sanse mari la primul loc, de care o despart doar 8 puncte!! Si aici nu este vorba doar de articole sportive, ci din toate domeniile!!!
Pentru a vedea drumul Roxanei de la fotbal la avioane dati click pe link-ul urmator: http://www.republicanul.ro/index.php?act=show&id=articol&ids=14290.
Mai jos aveti cateva poze din galeria personala a colegei noastre.


2 comentarii:

  1. Este o mare onoarea ca colegul acestei fete minunate. O cunosc de cand a aparut in breasla arbitrilor, deoarece am facut cursurile Scolii de Arbitrii si am reusit sa devenim arbitrii in aceeasi promotie.
    Se vedea de pe atunci ca este foarte ambitioasa si isi doreste sa ajunga arbitru mare.

    Examenul de promovare pentru Lotul Ligii a III-a cand a depasit cu o tura la testul Cooper pe toate competitoarele spune multe.

    Mult succes Roxana si tine-o tot asa!

    Cu respect,
    Valentin Zanfir

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari rox ma bucur pt tine. Te pup si multa bafta!

    RăspundețiȘtergere