"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

joi, 30 decembrie 2010

Roman Rafael Medina - arbitrul care a primit un cap in gura

Román Rafael Medina Vázquez este un arbitru din prima liga mexicana, care zilele trecute a fost protagonistul unui incident neplacut. Asa cum ati putut vedea din postarea precedenta acesta a fost lovit cu capul in figura de catre jucatorul lui Estudiantes Tecos -  argentinianul Rubens Sambueza (click aici, daca vreti sa revedeti faza). Culmea, incidentul s-a petrecut in timpul unui meci amical!

Rafael Mendina s-a nascut in urma cu 33 de ani - pe 18 noiembrie 1977 -, in orasul Guadalajara, capitala statului Jalisco. Are o inaltime de 1.82 m si o greutate de 80 kg. In prima liga mexicana a debutat in 2007, iar de atunci a oficiat la 24 de jocuri in “Primera Division Apertura” si la 12 in “Primera Division Clausura”. In cele 36 de partide a acordat 229 de cartonase galbene si 21 rosii. Daca facem niste calcule rezulta medii destul de ridicate - 6.36 avertismente/meci, respectiv 0.58 eliminari/meci!! Loviturile de pedeapsa au fost mai putine, doar sase, adica 0.16/meci.

In sezonul 2010-2011 al “Aperturei” a arbitrat sase jocuri, iar la alte trei a fost rezerva. A acordat 43 de cartonase galbene si 2 rosii. Daca media avertismentelor este in crestere – 7.16/meci -, cea a eliminarilor a scazut la aproape jumatate - 0.33/meci. In privinta loviturilor de la punctul cu var, acestea au lipsit cu desavarsire.


Sursa foto: laschivasrayadas.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu