"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

luni, 31 ianuarie 2011

Un portar visator... Merita galben pentru asta?!

Probabil ca ati vazut faza de mai jos, deoarece a fost difuzata de mai toate televiziunile. Ce n-am inteles eu insa este de ce a primit nefericitul portar cartonas galben? Doar pentru ca a fost visator?! Nu am stiut ca asta poate fi considerata comportare nesportiva! Ce parere aveti, a procedat corect arbitrul?

6 comentarii:

  1. Lovitura libera directa de la marginea careului (pe unde a iesit portarul). Fara cartonas galben pentru acel incident dar noi nu stim daca nu a intervenit altceva ( verbale, etc).

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru "Anonim": Sunt de acord cu tine, cu mentiunea ca am vazut un alt filmulet (dar nu-l mai gasesc) in care portarul nu facea vreun gest care sa imbrace o forma nesportiva... Saracu era nedumerit de ce s-a intamplat! :))

    RăspundețiȘtergere
  3. S-a intamplat saptamana trecuta la un meci din SegundaB din Spania. Aici avem raportul de arbitraj in care spune:"pt ca a iesit din suprafata de pedeapsa cu mingea in mana, balonul fiind in joc"
    http://actas.rfef.es/actas/RFEF_CmpActa2?cod_primaria=1000144&CodActa=12954

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru "Cristian_Spania": Multumesc pentru link! Mi-ai dat o idee... Revenind la motivul pentru care arbitrul a spus ca l-a avertizat pe jucator, el nu exista in Legile Jocului! Conform acestora, un jucator nu trebuie avertizat pentru orice jucare a mingii cu mana! Sunt doua situatiile in care el trebuie sa primeasca si un cartonas galben:

    1. cand atinge in mod voit si evident mingea cu mana pentru a opri un adversar sa intre in posesia ei;

    2. incearca sa inscrie un gol atingand in mod voit mingea cu mana.

    Asadar, raman la parerea initiala - portarul nu trebuia avertizat!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce bine este sa ai un amic arbitru in Spania! Rezolva toate nedumeririle. Succes lui Cristi Lixandru si multe salutari tatalui sau, Nicu Lixandru, un om deosebit pe care l-am cunoscut personal inca de pe vremea cand era arbitru-asistent cu domicilul in Petrosani. Am avut prilejul sa-l cunosc si mai bine cat a facut treaba serioasa pe la Astra tineret si pe la Valea Calugareasca. Un om devotat cu totul fotbalului. Felicitari si lui!

    RăspundețiȘtergere