"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

vineri, 28 ianuarie 2011

APEL UMANITAR / Arbitrul Marius Vrinceanu are nevoie de ajutor

Probabil ca ati aflat deja, din buletinele de stiri, despre groaznicul accident suferit de bacauanul Marius Vrinceanu (foto: monitorulvn.ro), profesor de sport la Scoala Nr. 1 din Focsani si arbitru asistent in cadrul CJA Vrancea. Daca nu, va povestesc pe scurt firul evenimentelor.

Marti, 18 ianuarie, la intoarcerea acasa, Marius a incercat sa traverseze calea ferata, numai ca o secunda de neatentie a facut ca bratul stang sa-i fie smuls de tren. Conform Monitorului de Vrancea Mana i-a fost azvarlita la cativa metri departare. In ciuda durerilor ingrozitoare, si-a cautat mana pe jos si dupa ce a gasit-o, a pornit de unul singur spre sediul Politiei Judetene din Bacau, de unde intentiona sa anunte ambulanta. Cu sangele siroind, focsăneanul a incercat sa oprească zeci de masini care treceau pe strada, in speranta ca vreun sofer il va ajuta. Nu a fost asa, iar dupa aproximativ 500 de metri de mers cu bratul amputat in buzunar, barbatul a cazut aproape inconstient pe iarba. A fost gasit de un trecator, care a anuntat ambulanta. Dupa aproximativ doua ore de insistente pe la mai multe spitale din tara, care nu puteau trimite niciun elicopter din cauza cetii, Marius Vrânceanu a fost trimis cu ambulanta la Iasi, iar de pe aeroportul de acolo a fost preluat de un elicopter, el fiind transportat la Spitalul Floreasca din capitala.”  (cititi aici intregul material)
In varsta de 27 de ani, Marius este casatorit si are un copil. Arbitreaza la nivelul Ligii a IV-a, ultimul meci oficiat fiind pe 20 noiembrie 2010, Vointa Odobesti - Unirea Pufesti (scor: 3-0).

Externat ieri, Marius a declarat pentru Monitorul de Vrancea:  „Va dati seama ca abia asteptam sa ajung acasa şi sa imi vad fiul. Sunt inca putin nauc, mai ales din pricina bratului... inca mai doare“. Referitor la activitatea sportiva el a spus: „Daca ma mai gandesc la arbitraj? Sa ma vad cu bratul nou, si abia dupa vreun an. Sa stiţi ca, chiar daca ma mai injurau pe la tara, tot mi-e dor de ei“. (cititi aici intregul material)
O proteza bionica, care sa-i inlocuiasca bratul, costa destul de mult - 30.000 de euro. Insa tanarul arbitru spera ca va reusi sa stranga suma respectiva, cativa oameni sufletisti sarindu-i deja in ajutor. In acest sens au fost deschise doua conturi (le vedeti mai jos) - unul in lei, altul in euro -, in care cine doreste poate dona o suma oricat de mica.
Si Asociatia Judeteana de Fotbal Vrancea a demarat o campanie de strangere de fonduri, de maine pana luni urmand a instala o urna la Sala Polivalenta. In zilele respective urmeaza a se desfasura trei competitii in organizarea AJF, prilej cu care cei prezenti pot face donatii. Vezi mai jos mesajul postat pe situl forului vrancean.
Ajutati-l pe Marius Vrinceanu!

Asociatia Judeteana de Fotbal Vrancea a demarat o campanie pentru ajutorarea arbitrului Marius Vrinceanu, care si-a pierdut o mina in urma unui accident nefericit. Marius are nevoie de o proteza bionica pentru a putea avea o viata normala in continuare. In acest sens, simbata, duminica si luni, la Sala Polivalenta, va fi instalata o urna. Sportivii, spectatorii sau arbitrii care vor participa la cele trei competitii de la sala, Cupa Firmelor, Cupa Fair-Play si campionatul judetean de futsal tineret, vor putea dona orice suma de bani care va ajunge in posesia lui Marius Vrinceanu. De asemenea, AJF Vrancea roaga oamenii de afaceri locali sa faca o donatie cit de mica pentru Marius. In acest sens, la BCR au fost deschise doua conturi in lei si euro pe numele sotiei arbitrului, Vrinceanu Alexandra Elena.

Acestea sunt:

LEI: RO 88 RNCB 0280115197820001


EURO: RO 61 RNCB 0280115197820002


In final fac si eu un apel catre toti arbitrii, indiferent de judet si nivel, sa fim alaturi de colegul nostru si sa donam fiecare atat cat putem. Orice suma, indiferent cat de mica, ii va fi de ajutor!

Nu-l cunosc personal pe Marius, dar ii transmit sa fie optimist, pentru ca nu este singur, si sa creada in Dumnezeu!

2 comentarii:

  1. Felicitări pt idee Ionut....aceea de a face cunoscut faptul k Marius are nevoie de bani..si noi il putem ajuta atat cat ne permitem..Sa fim alaturi de el!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, Ioana, dar nu cred ca este cazul pentru felicitari! Ideea nu-mi apartine, eu doar am aderat la ea, dupa ce am aflat din presa povestea lui Marius! M-as bucura daca am putea sa contribuim si noi la strangerea acelei sume necesare colegului nostru!

    RăspundețiȘtergere