"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Elena Bacaoanu, prima femeie arbitru din… Bacau

Arbitru la 20 de ani

Acum in varsta de 63 de ani, doamna Elena Bacaoanu isi aminteste cum a devenit, in 1968, prima femeie arbitru de fotbal din judetul Bacau. Dupa ce a practicat baschetul si atletismul a ales sa imparta dreptatea in “sportul rege”, intr-o perioada in care prezenta sexului frumos printre cavalerii fluierului era ceva de domeniul SF.

Intr-un material semnat de catre Dan Sion, aparut pe situl desteptarea.ro, aceasta povesteste: "Am urmat cursurile de arbitri in 1968. Aveam 20 de ani, nu stiam cu ce se manânca arbitrajul, dar imi placea fotbalul. Asa ca, atunci când am citit anuntul despre cursuri, n-am mai stat pe gânduri".

Un buchet de flori de flori in schimbul unui cartonas rosu

Debutul nu a fost deloc usor, mintea tinerei arbitre fiind invaluita intr-o ceata totala, din cauza emotiilor. “Doamne, ce harababura mai era in mintea mea! La corner aratam ofsaid, nu mai stiam nimic din ceea ce invatasem”, rememoreaza cu umor doamna Elena.

O alta intamplare amuzanta s-a petrecut la doua zile dupa ce a eliminat un jucator... Respectivul a cautat-o acasa pentru a-i oferi un buchet de flori, ceea ce nu l-a scapat insa de suspendare! J

A arbitrat impreuna cu Nicolae Rainea

Desi a fost trimisa de multe ori la cratita, a rezistat eroic zece ani in aceasta activitate pe care a facut-o numai din placere. A ajuns pana la nivelul diviziei C, iar una dintre cele mai frumoase amintiri este partida oficiata alaturi de Nicolae Rainea, cel mai mare arbitru roman al tuturor timpurilor.

Cititi aici intregul material despre doamna arbitrajului bacauan.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu