"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

joi, 21 aprilie 2011

Real Madrid castiga Cupa Spaniei dupa un meci arbitrat de Undiano Mallenco

Al doilea episod al duelului Barcelona - Real (din cele patru programate in aceasta perioada), s-a incheiat cu victoria madrilenilor, obtinuta in prelungiri. Singurul gol al partidei de pe “Mestalla” (Valencia) a fost marcat de catre Cristiano Ronaldo, in minutul 102. Cu aceasta reusita jucatorul portughez a ajuns la cifra 7 in actuala editie a Cupei Regelui, egalandu-l pe Messi.

Realul castiga a 18-a Cupa in timp ce Barcelona ramane cu cele mai multe trofee - 25.

Partida a fost oficiata de catre Alberto Undiano Mallenco, unul dintre cei mai buni arbitri spanioli ai momentului. Acesta a acordat nu mai putin de 8 cartonase galbene si unul rosu! Trei avertismente au fost pentru Barcelona, iar cinci pentru Real. Eliminat a fost Di Maria, de la invingatori, in minutul 120.

Ar mai fi de mentionat si golul anulat Barcelonei pentru un ofsaid milimetric la Pedro (min. 69, vezi foto), observat excelent de catre arbitrul asistent.

In varsta de 37 de ani, Alberto Undiano Mallenco, s-a aflat la cel de-al saselea “Clasic” din cariera, primul in “Copa del Rey”. Pana la acest meci Realul nu avea nicio victorie cu el la centru, ci doar un egal si patru infrangeri.

Nascut la 8 octombrie 1973, în Pamplona, capitala provinciei Navarra, arbitrul spaniol locuieste in Ansoain, un orasel din aceeasi provincie, si este de profesie sociolog.

In 2000, la doar 26 de ani, Mallenco devenea cel mai tanar arbitru care a oficiat in Primera Division. In 2004 ajunge arbitru international, iar peste 3 ani UEFA il promoveaza in “Elite Category”, prima grupa valorica a arbitrilor europeni. Vara trecuta a fost selectionat pentru Campionatul Mondial din Africa de Sud, acolo unde a oficiat la  trei jocuri.

In actuala editie a Cupei Regelui, Undiano Mallenco a mai condus inca patru partide, una fiind chiar a Realului, in victoria din semifinale, de la Sevilla (scor: 1-0).

Daca punem la socoteala si finala Cupei, in aceasta competitie a acordat nu mai putin de  32 cartonase galbene si 2 eliminari! Rezulta o medie foarte mare de avertismente/meci, 6.4, respectiv 0.4 rosii!!



Sursa foto: Marca.com 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu