"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

marți, 26 aprilie 2011

Incidente grave petrecute in Prahova, chiar in Saptamana Mare / Vezi comunicatul primit de la CS Brazi

La sfarsitul saptamanii trecute, in Prahova au avut loc incidente extrem de grave la doua jocuri disputate vineri, respectiv sambata. Bine, de astea doua am aflat si eu citind blogul colegului Alexandru Neculai, ca prin alta parte nu se scrie nimic. Insa nu-i problema mea ce scrie presa prahoveana, care n-aude si nu vede de la o vreme. Dar asta e alta discutie, de care nu am chef acum!

Nici eu nu aveam de gand sa scriu pentru ca, asa cum am mai spus, scopul acestui blog este cu totul altul. Si apoi, daca m-as apuca sa vorbesc de toate scandalurile din campionatul judetean… Stati linistiti, nu intrati in panica, pentru ca n-o voi face! Prietenii stiu de ce!

Acum insa fac o exceptie, nu ca ar fi ceva senzational in cele doua incidente… ele au devenit demult ceva normal in fotbalul din judetul “aurului negru”. Nu este pentru prima data cand doua jocuri sunt intrerupte pentru violente extrem de grave. Culmea este ca si anul trecut, tot in Vinerea Mare, un arbitru de mare perspectiva - aflat printre tinerele talente urmarite de catre CCA pentru o eventuala promovare in Liga 2 -, Mihai Amoraritei, era batut cu bestialitate de catre niste… “crestini”! (vezi aici)

Motivul pentru care scriu despre aceste incidente este comunicatul primit din partea clubului CS Brazi, cu rugamintea de a-l publica. Si nu puteam sa-l public fara a da si ceva amanunte, pentru ca cei care citesc sa inteleaga despre ce este vorba.

Pe scurt... Primul incident s-a petrecut vineri, la jocul de juniori A dintre CS Brazi si AFC Filipesti, disputat la Negoiesti. Conform Sport-Campina, “În minutul 60, la scorul de 2-2, arbitrul l-a eliminat pe un jucător al oaspeţilor, iar când acesta a părăsit terenul de joc a fost lovit cu bestialitate de câţiva spectatori. În apărarea juniorului au sărit tatăl său, prezent ca spectator la meci, şi fratele său, portarul echipei oaspete. Răniţi în orgoliul alimentat de băutură, localnicii nu au acceptat situaţia şi au pornit să-şi facă singuri dreptate, oaspeţii - jucători, oficiali şi spectatori - fiind bătuţi cu bestialitate!” (alte detalii aflati dand click aici).

Cel de-al doilea scandal a izbucnit in ziua urmatoare la meciul CS Brazi II Popeşti - Unirea Râfov, din campionatul Ligii C Prahova. Jocul s-a disputat tot in comuna Brazi, dar la Popesti! Si tot Sport-Campina scrie: “În minutul 66, la scorul de 3-0 pentru formaţia gazdă, un spectator a pătruns pe teren şi l-a lovit cu bestialitate pe un jucător al formaţiei oaspete! În această situaţie, arbitrul Răzvan Ioana a decis întreruperea definitivă a jocului şi a consemnat in raportul său incidentul.” (cititi aici continuarea)

Personal ii cunosc destul de bine pe oamenii de la Brazi. Stiu cam ce se intampla in aceasta comuna si ce se face acolo pentru sport, dar din pacate, de munca unora isi bat joc altii care nu au legatura cu fenomenul fotbalistic. Este regretabil ca imaginea creata prin intermediul echipei de fete - care se afla pe podiumul Ligii I Feminin, chiar in primul an de la infiintare -, este patata de astfel de incidente.

Este imbucurator totusi ca cei din conducerea clubului au reactionat imediat, trimitand comunicatul dupa primul incident, fara a stii ce urma sa se intample a doua zi! Mai rar mi-a fost dat sa vad cum o echipa isi asuma responsabilitatea pentru astfel de incidente. De obicei oamenii incearca sa arunce vina pe arbitri, pe adversari, pe oricine altcineva, numai sa scape basma curata.

Sincer, nu ma intereseaza masurile ce vor fi luate de catre comisia de disciplina din cadrul AJF. Prietenii stiu, iarasi, de ce! Astept insa sa vad ce decizie vor lua conducatorii clubului CS Brazi, pentru ca in functie de aceasta lumea va intelege clar ce se vrea in aceasta comuna.

Mai jos puteti citi comunicatul timis de catre domnul Nicolae Ivan, consilier in cadrul primariei Brazi si membru in Biroul Executiv al clubului.


COMUNICAT

Biroul executiv al CS  Brazi dezaproba in totalitate evenimentele intamplate la Negoiesti si in cel mai scurt timp va face o analiza pentru tragerea la raspundere si inlaturarea din fenomenul sportiv a celor vinovati.

Ne asumam intreaga responsabilitate, deoarece nu am luat toate masurile necesare pentru evitarea acestor evenimente, care nu au nici o legatura cu fotbalul judetean.


Nicolae Ivan,
Membru in Biroul Executiv al CS Brazi



Va recomand sa cititi si “Apel catre prahoveni: sa nu lasam huliganii sa ne confiste fotbalul!”.  Este un apel pe care l-am facut degeaba anul trecut. Nu s-a schimbat nimic, cu exceptia conducerii comisiei judetene de arbitri! “Succesuri”, domnilor!

4 comentarii:

  1. Probabil ca astfel de acte nu se vor mai consemna cand... virgula nu se va mai pune intre subiect si predicat sau inainte de "si" cu rol de conjunctie - Biroul executiv al CS Brazi, dezaproba in totalitate evenimentele intamplate la Negoiesti, si in cel mai scurt timp (...) - sau acordul se va face corect: (...) tragerea la raspundere si inlaturarea din fenomenul sportiv al celor vinovati.
    Glumesc, desigur, dar aceste fapte isi au radacinile si in lipsa de educatie si de instruire din zonele in care se petrec astfel de episoade huliganice. Sigur, nu ma astept sa vad in tribunele asa-ziselor stadioane din mediul rural profesori doctori docenti, nefiind, de fapt, nici in cele ale arenelor din orase. Numai ca - acolo unde vinul si tuica sunt la putere - domneste legea pumnului si a capului in gura. Din pacate! Cat priveste masurile, eu nu as lua niciuna. Ca asa a fost, asa este si asa va fi mereu. Doar AJF-ul nu poate interzice bauturile alcoolice din casele oamenilor, care mai dau si pe la fotbal, afumati bine! Asta cata vreme si membrii sai le consuma la greu, pe la diverse evenimente, la care se lasa tot cu fapte asemanatoare, avandu-i drept protagonisti chiar pe oameni de frunte ai actualei conduceri a comisiei judetene de arbitri... S-auzim de (mai) bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. cum sa nu se scrie?cititi pe liga2.ro ce s-a intamplat in acest week-end in caras-severin....mai exact la resita....chiar cu un arbitru divizionar(app degeaba e div ca nu are nici o valoare)

    RăspundețiȘtergere
  3. anonim cn merita impuskati?

    RăspundețiȘtergere