"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

duminică, 10 aprilie 2011

Ce mai inventeaza unii: Aparatori cu... senzori impotriva simularilor

Cu ceva timp in urma va prezentam inovatiile testate la “Copa Inovacao” de cei care spera ca unele dintre ele vor ajuta fotbalul. De curand o alta tehnologie, dezvoltata de catre Texaco, a inceput sa fie  testata, de data aceasta in Anglia. Este vorba despre un nou model de aparatori pentru tibii, dotat cu… senzori. Scopul este ca arbitrul sa fie informat daca a fost sau nu contact intre jucatori.

Dupa parerea lui Jeff Winter - fost arbitru in Premier League -, participant la primul test, aceasta tehnlogie ar putea diminua numarul simularilor, care este intr-o evidenta crestere.

Referitor la ultimul aspect, conform unui studiu national efectuat de catre Texaco, in randul copiilor cu varste cuprinse intre 7 si 12 ani, 48% au spus ca simularea este principalul motiv pentru care nu le place fotbalul profesionist. Pe locul 2, cu 28%, au fost plasate atacurile periculoase, iar pe treapta a treia, cu 18%, protestele (tipetele) la adresa arbitrului. (vezi Eurosport)

Dezvoltarea acestei tehnologii de catre Texaco face parte din campania de pastrare a valorilor sportive in fotbal, intr-o perioada in care numarul celor care incearca sa pacaleasca fenomenul este in continua crestere.

Parerea mea este ca aceasta inventie, daca va ajunge sa fie luata in discutie de catre IFAB, nu are sanse prea mari sa fie aprobata. Voi ce credeti?

5 comentarii:

  1. e o inventie interesanta dar cam nefolositoare in 70% din cazuri, pentru k nu toti simuleaza o lovitura la tibie atunci cand o fac...

    RăspundețiȘtergere
  2. Si daca dau tibie in tibie :)) ?! si tiuie aman2.

    RăspundețiȘtergere
  3. Exagerand putin,eu m-as lovi singur in tibii. Ce ar face arbitrul?

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru StefyStef si Anonim: Conform Eurosport, exista doi senzori - unul care confirma ca este vorba de un alt jucator si altul de impact. Cu alte cuvinte nu ar fi posibil ca un jucator sa se "faulteze" singur.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pentru PalmTop: Nu stiu daca este vorba de un procent de 70%, cum spui tu, dar sunt de acord cu tine in privinta utilitatii acestei inventii. Contactele nu se produc doar la nivelul tibiilor.

    RăspundețiȘtergere