"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

luni, 4 aprilie 2011

Murdăria fotbalului în stare pură / Un material de Catalin Anton

Catalin Anton
Cum era de aşteptat, meciul dintre FC Timişoara şi Steaua (0-0) s-a lăsat cu scandal. Nimic nou pentru fotbalul mioritic. Cele 15 milioane de euro care vor veni de la UEFA pentru campioană, participantă directă în grupele Ligii Campionilor, iau minţile investitorilor din fotbal şi îi dezbracă de caracter. Asta în cazul celor care l-au avut vreodată. Când cineva se interpune în calea visului de îmbogăţire peste noapte se pornesc valuri de dejecţii asupra obstacolului.

Pentru Marian Iancu, cel care se află în fruntea clubului bănăţean, scopul scuză toate mijloacele. Diversiunile şi invectivele fac parte din arsenal. Înainte de partidă a lansat zvonurile că Steaua ar primi bani de la Oţelul Galaţi. După, a aruncat cu zoaie asupra arbitrului Cristian Balaj. Nici n-a mai contat că Poli n-a jucat nimic şi merita chiar să piardă! Până când oare i se va mai permite aşa ceva? Sunt fapte care nu sunt tolerate pe niciun meridian al globului. În Anglia, Sir Alex Ferguson, antrenorul de la Manchester United, a fost suspendat aspru pentru că a declarat la un meci că aştepta un arbitraj imparţial. Deci, doar pentru o aluzie. În România n-ai să vezi aşa ceva! Nu întâmplător pedeapsa cu depunctarea echipelor nu a fost pusă în aplicare niciodată şi apoi a fost abrogată, întrucât aşa-zişii „granzi” ai fotbalului românesc ar fi ajuns la retrogradare din cauza murdăriilor aruncate de conducătorii lor.

La noi, scandalul cică vinde. Liga Profesionistă de Fotbal visează ca mâine să vândă drepturile de televizare ale meciurilor din primul eşalon pentru minimum 46 de milioane de euro pe sezon. Nu pentru spectacolul pe care o să-l vedem pe teren, ci pentru lăturile pe care o să şi le arunce în cap conducătorii sau pentru înjurăturile adresate arbitrilor, înainte şi după meciuri. Murdăria este în formă pură, nealterată, garantată. Aşa că, lume, lume, veniţi să vedeţi!

Sursa: dcnews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu