"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

marți, 5 aprilie 2011

La multi ani, Ovidiu!

Ploiesteanul Ovidiu Oprea, arbitru in Liga 2, implineste astazi 29 de ani.

Nascut in Valenii de Munte, a absolvit scoala de arbitri in 2000. Debutul si l-a facut insa in martie 2001, ca asistent la un joc din Liga C Prahova. Un an mai tarziu a obtinut categoria a II-a, iar in 2003 categoria I.

Interesant este cum a ajuns sa debuteze in Liga a IV-a: “In anul 2003, in mod accidental, la meciul dintre AS Valeni si Metalul Plopeni, condus la centru de catre Mihai Ionescu. Eu arbitrasem partida de juniori, disputata in deschidere, si cum unul dintre asistenti nu s-a prezentat la jocul de seniori, a trebuit sa-i iau locul.”

Pasul catre fotbalul national l-a facut in martie 2005, cand a promovat in Liga 3. Primul joc la acest nivel a fost Transkurier Sf. Gheorghe - Unirea Ungheni, pe 15.04.2005. De atunci a condus aproximativ 50 de meciuri in esalonul al treilea.

In toamna lui 2010 a promovat in Liga 2, impreuna cu Andrei Antonie, mutat intre timp la Comisia Municipala a Arbitrilor Bucuresti. Am amintit de Andrei pentru ca acesta a fost alaturi de Ovidiu, ca al patrulea oficial, si la debutul pliesteanului in esalonul secund, sambata trecuta, la partida
dintre FC Snagov si Dunarea Galati (scor: 3-2). La cele doua linii de margine s-au aflat valcenii Daniel Demetrescu si Bogdan Medrea, in timp ce observator a fost fostul arbitru FIFA Florin Chivulete.

La meciul de debut in Liga 2 (foto: http://www.liga2.ro/)

FCM Bacau - Cetatea Targu Neamt (5-0; 16.11.10). In stanga imaginii: Emil Mateescu, iar in dreapta Catalin Popovici


Alte imagini cu Ovidiu, de la meciul FCM Bacau - Cetatea Targu Neamt, gasiti aici.

3 comentarii:

  1. Pentru "Ovidiu": Astept sa scriu si despre debutul in prima liga! ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. buna Ovidiu.a si vrea sa te cunosc,poti sa mi lasi un nr de tel.ast rasp tau.pup

    RăspundețiȘtergere