"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

joi, 21 aprilie 2011

INCREDIBIL: Doi arbitri moldoveni amenintati cu moartea! Politia investigheaza cazul

Incredibil ce a ajuns fotbalul si cat de periculos a devenit arbitrajul! Ziceam ca in Romania s-a mers prea departe cu presiunea creata asupra cavalerilor fluierului, dar se pare ca se poate si mai rau. Nu ma refer aici la bataile pe care arbitrii le primesc regulat prin campionatele judetene, ci la jocurile de prim esalon.

Fratii nostri de peste Prut deja ne-au intrecut cu presiunea pusa pe oficialii jocurilor. Daca la noi cei implicati in fotbal se rezuma “doar” la… “atentionari” prin intermediul presei, in Moldova lucrurile au inceput sa o ia razna.

Zilele acestea a izbucnit un adevarat scandal dupa ce doi arbitri importanti din aceasta tara, unul chiar FIFA, au primit amenintari cu moartea (prin sms), inaintea partidelor pe care urmau sa le conduca!

Cei doi vizati au fost Vlad Ivancenco si Ghenadie Sidenco (foto: adevarul.md), ultimul - arbitru international.

"Dacă ucizi echipa îţi vei îngropa apropiaţii şi tot restul vieţii vei suferi!"

"Acum tu ai de ales. Eu te-am avertizat. Te voi urmări 90 de minute. Nu este războiul tău, nu intra în hora lor. Lasă-i să-şi facă ei singuri jocurile murdare. Dacă ai minte, vei înţelege că ţi se oferă şansa de a-ţi salva familia" este mesajul primit pe telefon de Ivancenco, conform Adevarul.md.

Aceeasi publicatie precizeaza ca si Sidenco a primit amenintari asemanatoare, tot prin intermediul telefonului.

In urma acestei situatii fara precedent, cei doi arbitri au declarat ca vor renunta sa mai arbitreze pana la finalul campionatului. De asemenea, speta a ajuns in atentia Politiei care a declansat o ancheta.

Mai multe detalii despre acest caz incredibil le puteti afla din materialul realizat de catre jurnalistul Andrei Loghin si aparut in editia online a “Adevarului” -  click aici!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu