"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

vineri, 14 octombrie 2011

OPINIE | Ion Craciunescu este oficial noul presedinte al CCA


Asa cum era de asteptat, Comitetul Executiv al FRF l-a validat joi pe Ion Craciunescu in functia de presedinte al CCA. Odata cu el a fost validata si echipa alaturi de care va incerca sa resusciteze arbitrajul romanesc. O misiune dificila intr-o perioada mai neagra ca niciodata.

Practic, validarea nu a fost decat o simpla formalitate. Personal, n-am avut nicio emotie ca cineva din Comitetul Executiv ar fi votat altfel. De ce? Simplu: chiar si dusmanii lui Craciunescu au inteles ca, in acest moment, valceanul este singurul care mai poate salva arbitrajul de la noi. Daca nici el nu o va face…

Fostul mare arbitru international va avea un contract intins pana in 2014, adica pana la finalul mandatului presedintelui FRF. Probabil ca acesta se va prelungi in cazul in care Mircea Sandu va fi ales din nou in functie. Dar pana in 2014 se pot intampla multe. Dumnezeu stie ce surprize vor mai aparea!

Asa cum v-am mai informat, din echipa lui Ion Craciunescu fac parte: Ioan Igna, Aron Huzu, Dan Lazarescu, Daniel Diaconu si Fevronia Ion. Toti, fosti purtatori ai ecusonului FIFA, cu exceptia lui Diaconu, secretarul general al CCA.

Sa speram ca si “oamenii de fotbal” au inteles prapastia in care se afla “sportul rege” de pe meleagurile mioritice. A venit momentul in care trebuie sa-si vada fiecare de “patratica” sa (a se citi: clubul sau) si sa-i lase pe oamenii acestia sa-si fac treaba la comisie. Pentru ca vor avea foarte mult de lucru, nu gluma! Este nevoie de o reforma adevarata, incepand cu scolile de arbitri si pana la nivelul Ligii I. Altfel, daca ratam si momentul asta, nu ne mai salveaza nimeni!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu