"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

luni, 17 octombrie 2011

FOTO (40) | Andrei Chivulete, 2 rosii si 3 penalty-uri la Petrolul-Sibiu 4-1


Bucuresteanul Andrei Chivulete a condus sambata partida dintre Petrolul Ploiesti si Vointa Sibiu. Un meci cu… de toate, incheiat cu victoria gazdelor, la un scor destul de sever, 4-1.

Bilantul tanarului arbitru (25 de ani) a fost urmatorul: 5 cartonase galbene, 2 rosii plus 3 penalty-uri. Gazdele au primit un avertisment si au beneficiat de 2 lovituri de pedeapsa. Restul figureaza in dreptul oaspetilor.

Din pacate, Chivulete nu a prins o zi prea buna, multe dintre deciziile sale exasperandu-i pe sibieni. Ce-i drept, nici eu nu am inteles unele dintre ele. Totul a culminat cu repetarea ultimului penalty, motivul fiind ca portarul s-a intors cu spatele la executant. Dupa parerea mea, in situatia respectiva (se marcase) trebuia validat golul, fiind suficient cartonasul galben acordat portarului.

Cu toate greselile arbitrului, mi s-a parut un circ ieftin strategia oaspetilor, care au lasat sa se inteleaga ca ar intentiona sa parasesca terenul de joc. Plus atitudinea portarului de a se intoarce cu spatele la executantul loviturii de pedeapsa. Se intampla in prelungirile partidei…

Vladimir Urzica (Piatra Neamt) si Stelian Slabu (Brasov) s-au aflat la liniile de margine, Adrian Comanescu (Ramnicu Valcea) fiind rezerva. Stan Prodan (Alexandria) a notat prestatia arbitrilor, in timp ce Ion Craiu (Bucuresti) s-a ocupat de organizarea jocului.

Stelian Slabu
Vladimir Urzica

2 comentarii:

  1. vladimir urzica e cam dolofan pentru asistent in Liga 1 iar Chivulete Jr e pilosul ligii 1 :) si curand scapam si de el.

    RăspundețiȘtergere
  2. daniel in anglia cum sunt arbitri asistenti?conteaza cum te misti si sa stii legile jocului, nu cum arati sau cate kg ai

    RăspundețiȘtergere