"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

miercuri, 29 iunie 2011

Trei arbitri prahoveni isi aniverseaza astazi ziua de nastere

Petre Ciprian Geambazu, de care ma leaga o prietenie de cativa ani, s-a nascut pe 29 iunie 1977, la Busteni, oras in care locuieste si in prezent.

Ziua de astazi inseamna o dubla aniversare pentru el, fiind sarbatoarea Sfintilor Apostoli Petru si Pavel.

Fost jucator de fotbal la echipa din orasul natal a ales calea arbitrajului in 1996. Trei ani mai tarziu obtine categoria I, pentru ca in toamna lui 2000 sa faca pasul catre esalonul trei. In 2005 am promovat impreuna in Liga 2, lot din care a facut parte pana vara aceasta. Cele mai multe meciuri la acest nivel le-am arbitrat in aceeasi brigada, iar ca o coincidenta nefasta aventura noastra in esalonul secund s-a incheiat in acelasi timp, eu retragandu-ma din cauza problemelor medicale.

In prezent este arbitru asistent in Liga 3, avand in palmares aproximativ 1000 de jocuri - in toate esaloanele in care a oficiat.

In 2000 a absolvit Facultatea de Educatie Fizica si Sport, fiind, pentru un timp, si antrenor la grupele de copii ale Caraimanului Busteni.


Petru Marius Diaconu s-a nascut, la fel ca Ciprian, in aceeasi zi de sarbatoare crestina, dar cinci ani mai tarziu, in 1982. Si tot la fel ca el poarta si numele Sfantului Petru.

Locuieste in Ploiesti, dar a venit pe lume in comuna Pechea, din judetul Galati, aceeasi in care s-a nascut si campionul mondial la box Lucian Bute.

A devenit arbitru in 2001, in 2002 a obtinut categoria a II-a, iar in 2004 categoria I. Doi ani mai tarziu obtine o dubla promovare - mai intai in Liga 4, apoi in esalonul 3, unde se afla si in prezent.

In cei 10 ani de arbitraj a strans aproximativ 1000 de jocuri.

De profesie economist, a absolvit Facultatea de Stiinte Economice din cadrul UPG Ploiesti, specializarea fiind Finante-Banci.

In urma cu 2 saptamani, pe 11 iunie s-a casatorit, nas fiindu-i ploiesteanul Madalin Iancu, fost arbitru divizionar.


Marcel Marin este cel mai vechi arbitru prahovean in activitate si face parte din lotul primului esalon judetean.

Nascut la Ploiesti, oras in care si domiciliaza, a inceput arbitrajul cu un an inainte de Revolutie, in 1988. A obtinut categoria a II-a in 1990, iar in 1992 categoria I. Din 1995 si pana in prezent face parte din lotul Liga A Prahova (Liga 4).

In total are peste 2500 de meciuri arbitrate - oficiale, amicale, dar si de minifotbal.

Ca fapt divers, in 2009 a castigat prima editie a emisiunii “Stii Sport?”, de la TVR 1, fiind premiat cu o excursie de 7 zile in Tunisia si un tricou al campioanei de atunci - Unirea Urziceni. Pentru cei care-l cunosc acest lucru nu a fost o surpriza insa, deoarece Marcel nu pierde nicio competitie sportiva importanta. Si daca este vreo emisiune pe care nu o poate viziona in direct o inregistreaza si o vede mai tarziu.

Tatal sau, George Marin, a facut parte din echipa de aur a Petrolului Ploiesti, campioana in anii 1958 si 1959.

5 comentarii:

  1. La Multi Ani tuturor!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am vazut ca la ceilalti ai dat anul nasterii ca sa ne facem o idee cati ani implinesc,dar la Marcel Marin ai omis,nu ai dat nicio data de nastere,nici cati ani face,nimic,este nemuritor?
    La multi ani tuturor! dar daca am si cunoaste cati ani implinesc fiecare...

    RăspundețiȘtergere
  3. @Anonim: M-ai facut sa rad. :))) A fost dorinta lui si i-am respectat-o, desi nu l-am inteles de ce-si ascunde varsta! :)

    PS: Ma bucur ca ai citit cu atentie, altfel nu observai lucrul acesta! ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. M-am interesat,este nascut in 1966...cam batran,a facut 45 de ani,acum inteleg de isi ascunde varsta...fuge de pensionare...La multi ani domnule Marcel !

    RăspundețiȘtergere
  5. @Anonim: are ceva "prieteni" Marcel, din cate vad. :)) In privinta "pensionarii", nu cred ca va fi cazul, avand in vedere deficitul de arbitri. In alte tari se merge si pana la 50 de ani. Important este cum se descurca pe gazon.

    RăspundețiȘtergere