"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

joi, 23 iunie 2011

Arbitrul de la Brazilia-Romania a condus finala Copa Libertadores / Santos – Penarol 2-1 (VIDEO)

Argentinianul Sergio Pezzota (43 ani) a condus mansa secunda a finalei Copa Libertadores, dintre Santos (Brazilia) si Penarol Montevideo (Uruguay), castigata de fosta echipa a lui Pele.

Partida s-a disputat pe “Estadio Municipal Paulo Machado de Carvalho” (fost “Pacaembu”), aceeasi arena pe care a avut loc - pe 8 iunie - jocul dintre Brazilia si Romania (scor: 1-0). Si atunci, ca si acum, la centru s-a aflat tot Pezzota (foto: muyboca.com.ar). Va reamintesc faptul ca la finalul meciului de retragere al lui Ronaldo, arbitrul argentinian a facut un gest inedit, daruindu-i acestuia fluierul sau. (vezi aici)

Revenind la finala, cei doi asistenti au fost Ricardo Casas (44 ani), respectiv Hernan Maidana (39 ani), in timp ce rolul de rezerva l-a indeplinit Juan Pablo Pompei. Intreaga brigada a venit din tara lui Maradona.

Daca l-a meciul Romaniei a acordat un singur avertisment (lui Gabi Muresan), de data aceasta Sergio Pezzota a fost nevoit sa se intrebuinteze mult mai serios, aratand 5 cartonase galbene - 2 celor de la Santos si 3 celor de la Penarol. Printre sanctionati s-a aflat si Neymar, unul dintre cei mai buni oameni ai finalei. Vedeta braziliana - curtata intens de Real Madrid - a deschis scorul in minutul 47, dupa care Danilo a modificat tabela, marcand pentru 2-0 (min. 69). Rezultatul final, 2-1, a fost stabilit prin autogolul lui Durval, din minutul 80.

Cum in meciul tur nu s-a inscris deloc, fosta echipa a lui Pele a castigat, pentru a treia oara in istorie, Copa Libertadores. Precedentele trofee dateaza din 1962, respectiv 1963.

Spectacolul de pe teren a fost insa umbrit de bataia generala, iscata dupa ultimul fluier al arbitrului, care se va lasa cu sanctiuni foarte dure impotriva jucatorilor ambelor echipe.

Vedeti mai jos cele 3 goluri ale partidei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu