"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

marți, 28 iunie 2011

Italianul Rosetti, numit presedintele Comisiei de Arbitri din Rusia

Fostul mare arbitru Roberto Rosetti a fost numit, astazi, pentru 4 ani, in functia de presedinte al Comisiei de Arbitri din Rusia.

Seful federatiei din tara vecina a apelat la aceasta solutie inedita in vederea revigorarii arbitrajului local, principalul obiectiv al italianului fiind sa reorganizeze activitatea, sa promoveze arbitri tineri si sa-i pregateastca intr-un stil profesionist.

Nascut la 18 septembrie 1967, in Torino, Rosetti a devenit arbitru in 1983, iar in 1996 a debutat in Serie A. Pe lista FIFA s-a aflat in perioada 2002-2010, avand parte de satisfactii foarte mari.

Patru ani la rand a fost desemnat cel mai bun arbitru italian, intre 2006 si 2009, inclusiv. Momentul de varf al carierei a fost anul 2008, la sfarsitul caruia a fost numit cel mai bun din lume. Pe 29 iunie 2008 conducea finala Campionatului European, castigat de Spania in fata Germaniei (scor: 1-0).

Printre nenumaratele meciuri din Liga Campionilor a fost numit sa oficieze si la trei  semifinale consecutive ale celei mai importante competitii europeane la nivel de cluburi - in 2008, 2009 si 2010.

In palmares mai are si doua prezente la turneul final al Campionatului Mondial - in 2006 si 2010. Dupa ultimul s-a retras din activitate, desi mai putea oficia inca trei ani.

De profesie este psihoterapeut, iar ca hobby-uri are tenisul, filmele si lectura.

Pe langa italiana vorbeste foarte bine engleza si franceza, dar in patru ani probabil ca va invata si rusa.

Sursa foto: GettyImages

2 comentarii:

  1. Buna idee!!! Pe cand si la noi? Nu cred ca prea curnad, deoarece la noi sefii CCA nu se numesc de Federatie, ci de cluburi si nu le-ar conveni unora ca Becali, Borcea & Co sa nu-si mai faca ei jocurile. Si pana una alta, Avram le canta in struna iar el isi vede interesul mai departe.... Pai de ce s-o fi intors el din postura de vice-presedinte la FRF in cea de Presedinte la CCA?

    RăspundețiȘtergere
  2. @Mihai: Mai devreme am postat un material referitor la un posibil supervizor pentru arbitrajul din Romania! Eu stiu ca presedintele federatie a fost cel care l-a numit pe Vasile Avram. Nu mi se pare nimic anormal in faptul ca s-a intors la CCA, doar a fost arbitru! Daca ar fi fost fotbalist, ramanea sigur vicepresedinte!

    RăspundețiȘtergere