"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

luni, 20 iunie 2011

VIDEO | Lovitura libera executata cu… capul! A procedat corect arbitrul?

Pe situl gsp.ro a fost postata astazi o faza foarte interesanta, petrecuta in 2008, la meciul TSKA Sofia - Spartak Varna, din campionatul Bulgariei.

Un jucator a gasit o modalitate inedita de a executa o lovitura libera, folosindu-si… capul - si la propriu si la figurat! J Arbitrul a lasat jocul sa continue. Credeti ca a luat decizia corecta? Motivati raspunsul!


4 comentarii:

  1. Arbitrul nu a procedat corect,deoarece la loviturile libere (directa,indirecta) mingea este in joc de indata ce a fost lovita cu PICIORUL si sa miscat. In acest caz,jucatorul a lovit mingea cu,CAPUL ceea ce nu este permis ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ca sa vedeti ca se poate si la case mai... mici (era sa zic mai mari, dar nu e cazul Bulgariei) si arbitrii de la noi nu sunt chiar cei mai rai... :)

    Arbitrul mai trebuia sa opreasca jocul (si sa acorde LLI si din alt motiv: "autopericlitare"... :) Bine ca nu si-a spart nasul fotbalistul respectiv...

    RăspundețiȘtergere
  3. Jocul trebuia reluat cu o lovitura libera (free kick in original, ceea ce inseamna lovitura de picior libera),ceea ce nu s-a intamplat. Deci mingea nu a fost pusa in joc in mod corect. Lovitura libera ar fi trebuit repetata. Dar cum apreciati cazul cand executantul loviturii libere, cand se apropie de minge, aluneca si loveste mingea cu genunchiul. Aceasta executie poate fi considerata corecta?

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru Mihai: autopericlitarea este o forma a jocului periculos. Acesta se poate produce numai cand mingea este in joc. Jocul periculos este comis atunci cand adversarul aflat in apropiere este impiedicat sa joace mingea, fiindu-i teama de accidentare. In concluzie: executantul loviturii libere nu se face vinovat de joc periculos si nu poate fi acordata o LLI.

    RăspundețiȘtergere