"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

sâmbătă, 12 februarie 2011

VIDEO: Penalty-urile care au declansat ancheta FIFA / Cine o fi fost arbitru? :)

Lengyel Kolos
Zilele acestea s-a creat multa valva in urma jocului amical dintre nationalele Bulgariei si Estoniei, incheiat la egalitate, 2-2. Disputata miercuri, in Antalya, partida a atras atentia nu neaparat prin rezultat ci prin modul in care au fost marcate cele patru goluri - toate de la punctual cu var! Astfel s-au facut tot felul de speculatii referitoare la o posibila implicare a mafiei pariurilor. Toti si-au indreptat privirea catre arbitru si agentia thailandeza care a organizat turneul. Suspiciunile au fost alimentate si de zvonul ca acelasi central ar fi condus partida dintre Letonia si Bolivia, scor 2-1, in care cele trei goluri au fost marcate, ati ghicit!, tot din lovituri de pedeapsa! Si ca tacamul sa fie complet meciurile s-au disputat la un interval de… o ora, unul dupa celalalt!

Selmeczi Krisztian
Daca lasam la o parte presa noastra, care a dat deja verdictul in stilu-i caracteristic, informatiile se bat cap in cap. Oficialii federatiilor bulgara si estoniana spun ca  arbitrul partidei a fost Selmeczi Krisztian in timp ce presedintele cavalerilor fluierului din Ungaria ii contrazice, indicandu-l pe Lengyel Kolos ca central (ambele foto: http://www.szektor.eoldal.hu/)!

Urmarind cu atentie rezumatele celor doua meciuri este clar ca arbitrii au fost diferiti. Doar daca nu si-o fi pus peruca, la al doilea joc, centralul primei partide, care, probabil, s-a si dopat ca sa le poata conduce pe amandoua! Ma mir cum a scapat presei aceasta ipoteza! J Lasand gluma la o parte, se pare ca Letonia - Bolivia a fost oficiat de o brigada croata, conform sitului  http://www.szektor.eoldal.hu/.   

Ce s-a intamplat insa la partida dintre Bulgaria si Estonia ramane sa aflam in perioada urmatoare, avand in vedere ca ambele federatii au sesizat deja FIFA pentru a investiga cazul. Pana atunci insa va las sa vedeti penalty-urile care au starnit acest scandal.


Rezumat Bulgaria - Estonia (scor: 2-2)


Rezumat Letonia - Bolivia (scor: 2-1)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu