"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

miercuri, 2 februarie 2011

VIDEO: A fost sau nu ofsaid? / Inter - Palermo 3-2

In filmuletul de mai jos puteti vedea o faza foarte interesanta petrecuta la jocul dintre Internazionale Milano si Palermo (scor: 3-2), disputat duminica in cea de-a 22-a etapa din Serie A.

Este faza primului atac al oaspetilor (echipament deschis), din acest rezumat, cea premergatoare golului cu numarul unu al partidei, marcat de catre Miccoli. Fiti atenti la deplasarea atacantului aflat in spatele linie de aparatori si spuneti daca trebuia sanctionat pentru pozitia sa. Cu alte cuvinte, a fost sau nu ofsaid?


9 comentarii:

  1. Jucatorul aflat in offside nu cred ca "is interfering with play" si nici nu atinge mingea sau are vreun avantaj aflandu-se in pozitie de offside pentru ca nu devine activ in constructia golului, deci parerea mea e ca golul e valabil.

    RăspundețiȘtergere
  2. Decizie corecta a arbitrului asistent. bravo lui

    RăspundețiȘtergere
  3. decizie corecta...faza destul de interpretabila..dar in momentul pasei jucatorul lui palermo era la cca 3 m de aparator si se retrage fara a-si manifesta intentia de a juca mingia.

    RăspundețiȘtergere
  4. super faza pentru asistent....o astfel de faza te poate urca sau te poate ingropa.
    de preferabil ar fi sa nu se intample in Romania ,sigur s ar discuta o saptamana pe tema asta:))

    RăspundețiȘtergere
  5. Bravo asistentului. Eu merg pe mana lui. Jucatorul respectiv este in pozitie de offside dar nu influenteaza jocul. Gol valabil.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu zic ca este ofsaid. Prin pozitia sa, jucatorul incomodeaza aparatorul sa joace mingea. Vezi definitia "influenteaza un adversar". Daca jucatorul nu incomoda aparatorul, acesta putea controla mingea. Ofsaid clar in opinia mea

    RăspundețiȘtergere
  7. Este ofside , daca jucatorul aflat in poyitie nu incomoda clar adversarul direct in cauya Maicon cred acesta ar fi intrat in posesia mingiei fara prea multe părobleme ... Deci ofside clar zic eu .

    RăspundețiȘtergere
  8. dar la cel care marcheaza v-ati uitat?plus incomodare de mai 'nainte a fundasului=gol neregulamentar zic eu.

    RăspundețiȘtergere
  9. Conform Legilor Jocului, "INFLUENTAND UN ADVERSAR inseamna a-l impiedica sa joace mingea sau este in masura sa joace mingea, obstructionandu-i clar vederea asupra jocului sau deplasarii sale, facand un gest sau o miscare, care dupa parerea arbitrului inseala sau distrage atentia adversarului respectiv."

    Parerea mea este ca arbitrul asistent a procedat foarte bine abtinandu-se sa semnalizeze. De altfel a avut doua situatii extrem de dificile in aceeasi faza, pentru ca si continuarea a fost "la limita". Cel care a marcat se afla totusi in pozitie regulamentara.

    RăspundețiȘtergere