"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

luni, 30 mai 2011

VIDEO | Penalty cu repetitie: 1, 2, 3… goool / A procedat corect arbitrul?


La partida dintre Portland si DC United, disputata in campionatul american, prima echipa a beneficiat de o lovitura de pedeapsa. Pana aici nimic senzational. Ceea ce a urmat a fost foarte interesant... Portarul a aparat penalty-ul… o data, de doua ori, dupa care Portland a schimbat executantul…J


Va las sa priviti si sa spuneti daca a procedat corect arbitrul dictand repetarea loviturii.
 

10 comentarii:

  1. Da, totul a fost corect. La primele 2 penalty-uri portarul a iesit in fata, iar la al 3-lea penalty tot s-a miscat putin, dar a fost gol.
    A procedat foarte bine arbitrul asistent. (parerea mea)

    RăspundețiȘtergere
  2. repetarile sunt corecte, dar schimbarea executantului nici vorba...

    Flavius7 ai dreptate, dar executantul nu trebuie schimbat

    RăspundețiȘtergere
  3. Corect. dar...un arbitru trebuie sa arbitreze si in spiritul jocului.
    "Nyko"...gresesti o echipa are acest drept.

    RăspundețiȘtergere
  4. Il asteptam pe Ionut sa vedem ce are de zis referitor la acest "caz" .

    RăspundețiȘtergere
  5. virban spiritul jocului nu se aplica la nivelu asta ci la un nivel unde nu poti aplica in totalitate regulile..aici se aplica regulile jocului........a fost corecta decizia arbitrului asistent clar...ceea ce e cam ciudat faptul k sa schimbat executantul...inainte de executarea lovituri de pedeapsa executantul trebuie identificat si din moment ce ea sa repetat io zic ca ar fi trebuit sa se repete cu aceeasi participanti.....................da nush sa ne zica ionut daca a fost decizia corecta pana la urma si cum ar trebui sa se procedeze dak se intampla asta

    RăspundețiȘtergere
  6. Hai sa fim seriosi.... Daca ne luam strict dupa carte este perfect regulamentar....dar pana la a-l repeta si a doua oara pentru o juma' de pas pe care l-a facut portarul in afara liniei de poarta este deja exagerare.... Pt arbitrii tineri: NU FACETI ASA CEVA LA TZARA CA ORICUM NU VA PROTEJEAZA NIMENI SI NU O SA VA CREADA NIMENI! Asa ceva se poate face de la Liga I in sus sau in SUA, acolo unde s-a jucat acest meci. Dupa cum ati vazut, in afara de cateva proteste, in rest totul a decurs normal. La noi sigur luati bataie si la comisie tot voi o sa fiti vinovati!

    RăspundețiȘtergere
  7. "PalmTop" Intr-un joc de fotbal jucatorii sunt actorii principali, nu arbitrii. Spectatorii vin la meci sa vad jucatorii, nu arbitrii. Acest lucru e valabil la toate nivelurile: promotie,onoare,liga 1, liga campionilor sau campionatul mondial.

    RăspundețiȘtergere
  8. Parerea mea:

    1. Strict regulamentar, arbitrul asistent a procedat corect! Consider insa ca a exagerat cu a doua repetare. Pe acelasi principiu, lovitura trebuia repetata si a treia oara, cand jucatori ai ambelor echipe au patruns in suprafata de pedeapsa inainte ca mingea sa intre in joc! E drept, aici era treaba arbitrului!

    Asa cum spune si "Virban", nu arbitrii sunt principalii actori, ci jucatorii!

    2. Nu se vede pe filmare, dar cred ca arbitrul a fost instiintat inainte de faptul ca va executa altcineva lovitura - deci, un jucator "precis identificat". In acest caz, nu ar fi o problema ca a executat altcineva. Poate ca primul jucator a avut o... cadere de calciu, dupa cele doua ratari! :)

    Daca aveti alte pareri, le astept aici!

    RăspundețiȘtergere
  9. virban eu nici nu am afirmat k arbitri sunt principalii actori....de fapt un arbitru bun e insesizabil pe terenul de joc....tu ai inteles ce ai vrut eu doar am spus k spiritul jocului nu se aplica la nivelul unde sa jucat meciul respectiv...respectele mele.........si pentru ce a zis anonim clar sa nu faceti asa ceva la tzara dak e gol e gol frate no scoateti din poarta...zik io...

    RăspundețiȘtergere
  10. PalmTop, zici rau. Daca se marcheaza gol ramane golul chiar daca portarul s-a miscat. Se repeta in cazul in care o apara. (vezi video mai sus) .

    RăspundețiȘtergere