"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

vineri, 6 mai 2011

La multi ani, Sebastian Coltescu!

Arbitrul de prima liga Sebastian Coltescu implineste astazi 34 de ani

Domiciliat in Craiova, tanarul central a avut  o ascensiune foarte rapida, anuntandu-se o mare speranta a arbitrajului romanesc. In 2000 promoveaza in fosta Divizie C, pentru ca in 2003 sa debuteze in prima liga, la doar 26 de ani. Se intampla pe 28 noiembrie, la jocul Otelul Galati - Gloria Bistrita (scor: 1-0).

Datorita prestatiilor foarte bune, la 1 ianuarie 2006 devine arbitru international. Din pacate, un an mai tarziu incepe o perioada destul de dificila pentru el. La finalul lui 2007 este scos de pe lista FIFA, din cauza unor probleme aparute la jocurile din campionatul intern. Culmea este ca pe plan extern era foarte apreciat de catre cei de la UEFA, care-l delegasera deja la cateva partide.

Desi multi il considerau terminat pentru arbitraj, Sebi a strans din dinti, renascand din propria-i cenusa. Acum este unul dintre arbitrii de baza din primul esalon, marturie stand si delegarile din acest campionat, 19 la numar.

In cei opt ani de cand oficiaza in Liga 1, a condus peste 120 de jocuri.Ultimul meci arbitrat a fost cel de ieri, dintre Universitatea Cluj si Sportul Studentesc (scor 2-0). In aceasta partida a acordat 6 cartonase galbene (2-4) si unul rosu (1-0).

Ca fapt divers, Sebi a jucat fotbal la juniorii Universitatii Craiova, unde a fost coleg cu atacantul lui Dinamo Ionel Danciulescu.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu