"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

joi, 5 mai 2011

Pantilimonescu si Costea au debutat in Liga a III-a / Vezi imagini


Aflati printre arbitrii asistenti selectionati din campionatele judetene pentru a participa la programul de tinere talente, Constantin Pantilimonescu si Danut Costea au debutat marti la un joc de Liga a III-a.

FCM Alexandria - Viitorul Chirnogi este meciul la care au fost delegati cei doi, alaturi de un alt tanar monitorizat, component al lotului “Liga 3” - Marius Omut. Acesta din urma a debutat si el insa in esalonul imediat superior, pe 30 aprilie, la partida dintre Botosani si Braila (scor: 5-1).

Cei trei cavaleri ai fluierului au participat saptamana aceasta, impreuna cu alti 49 de arbitri si arbitri asistenti, la “Cursul de Consolidare” organizat de catre CCA, la Mogosoaia.

Cunoscandu-l destul de bine pe Pantilimonescu, imi permit sa spun cateva cuvinte despre el. Fost jucator in Liga a III-a, acesta s-a remarcat rapid la meciurile din campionatul judetean, determinandu-l pe Cristian Nica, pe atunci presedinte al CJA Prahova, sa-l coopteze intr-un lot de tineri arbitri de perspectiva, ce urmau a fi delegati la Liga a IV-a. Printre acestia se afla si Mihai Amoraritei, care ieri a debutat in Liga a II-a. Singurul care nu a promovat atunci in primul esalon judetean a fost… Pantilimonescu. Motivul nu a fost legat de prestatiile sale, ci de programul echipei la care era legitimat. 

In ultimul sau an de mandat, Nica i-a mai acordat o sansa, de care tanarul arbitru a profitat, avand evolutii foarte bune la jocurile din Liga a IV-a la care a fost delegat. Dupa schimbarea asistentului FIFA din functia de presedinte, Pantilimonescu a fost nevoit sa sustina si examen de promovarea in esalonul in care deja arbitra. A trecut cu bine si de acest hop, in primavara acestui an, iar acum se bate pentru un loc in lotul divizionar.

Desi la un moment dat se punea problema sa opteze pentru centru, ma bucur ca a ramas la linie, pentru ca are perspective frumoase din postura de asistent.

Beneficiind de calitati fizice extraordinare, Panti - cum ii spun prietenii -, are toate sansele sa confirme sperantele puse in el, cu o conditie insa… sa lucreze putin mai mult la teorie.

Ii urez mult succes, la fel cum le urez si celorlalti!

ScoalaDeArbitri este in masura sa va prezinte cateva imagini de la debutul celor doi asistenti, realizate de catre Madalin Andrei, jurnalist la sportsud.ro.   




FCM Alexandria - Viitorul Chirnogi  1-0 (1-0)

Stadion: Municipal (Alexandria - Teleorman)
Spectatori: 200. Lovituri de pedeapsa: 1 (1-0)
 
A: Omuţ Marius (Oradea - Bihor) 
A1: Costea Danut Vasile (Satu Mare - Satu Mare) 
A2: Pantilimonescu Constantin (Ploieşti - Prahova) 
Obs: Fecioru Corneliu (Bucureşti - Bucureşti) 
Obs: Ţarălungă Teodor (Ramnicu Valcea - Vâlcea)



  

Alte detalii despre joc puteti afla din cronica realizata de catre Madalin Andrei - click aici.

2 comentarii:

  1. Bv Panti sa auzim si de Liga a II a !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. marius omut este acum antrenor de sport la scoala oltea doamna oradea.jtiu asta pt k este antrenorul meu

    RăspundețiȘtergere