"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

miercuri, 1 februarie 2012

Imagini cu trei arbitri romani aflati in cantonament in Antalya / FC Petrolul-FC Qarabag 0-2


De la stanga: M. Nicoara, E. Constantinescu, D. Mitruti
Multi dintre romani vad arbitrajul numai prin prisma baremului incasat de catre arbitrii dupa “doar 90 de minute” in care depun un anumit efort. Si zic ei ca ar fi “foarte mare, nejustificat de mare” suma respectiva. Bine, aceasta stare este intretinuta si de unii “oameni de fotbal”, din motive doar de dansii stiute.

Ca arbitrii trebuie sa scoata bani din buzunar pentru a se pregati, nu mai conteaza. Nici ca  au nevoie de vitamine, echipament sau alte lucruri, care tin de aceasta meserie. Pentru cine nu stie, din ianuarie, “arbitru de fotbal” exista in nomenclatorul de meserii.


Eduard Constantinescu, Daniel Mitruti (ambii Liga 2, din Craiova) si Marius Nicoara (Liga 1; Baile Herculane) au ales sa se pregateasca in Antalya, acolo unde se afla majoritatea echipelor din primul esalon. Pe langa antrenamentele specifice, acestia au oficiat si la cele doua jocuri disputate de catre ploiestenii de la Petrolul impotriva nationalei Turkmenistanului (0-1), respectiv a celor de la FC Qarabag (0-2).

Imaginile - de la jocul contra azerilor - au fost oferite blogului nostru de catre jurnalistul prahovean Cristian Anghelescu, aflat la fata locului. Cronica fiecarei partide o puteti citi pe blogul acestuia -  click aici

2 comentarii:

  1. pai si suta de euro barem, de meci, la ce cheltuieli intra? ca se strang vreo 2000

    RăspundețiȘtergere
  2. @Anonim: Habar n-am pe ce barem arbitreaza si nici nu ma intereseaza, asa cum vad ca va roade pe domnia voastra, stimabile Anonim. Plus ca nu prea inteleg prin ce calcule ati ajuns la 2000 de euro?! Si apoi ati vrea sa arbitreze pe zambete, asa cum se obisnuieste prin tara pe la jocurile amicale? Din punctul meu de vedere pot castiga si mai mult, atata vreme cat banii sunt facuti prin munca cinstita! PS: De ce prima intrebare pe care o pun foarte multi romani se refera la bani? Din invidie sa fie? "Uite nenorocitii aia cati bani au scos... si nu fac decat sa alerge 90 de minute, mama lor de banditi!" Recunoasteti fraza de mai-nainte? Sa nu-mi spuneti ca nu v-a trecut prin cap, ca nu va cred! Sa auzim de bine!

    RăspundețiȘtergere