"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

vineri, 12 noiembrie 2010

VIDEO: Pedro Proenca, cel mai bun arbitru portughez

In urma cu cateva zile FC Porto a spulberat Benfica Lisabona in "o classico" din Portugalia, cu scorul de 5-0. Partida disputata pe "Dragao", stadionul echipei lui Sapunaru, a fost condusa la centru de catre Pedro Proenca, cel mai bun arbitru portughez al momentului. Acesta este o cunostinta mai recenta a romanilor, de la jocul pierdut luna trecuta de nationala lui Razvan Lucescu, pe "Stade de France", in fata echipei "cocosului galic" (scor: 0-2).

In varsta de 40 de ani, impliniti pe 3 noiembrie, Pedro Proenca Oliveira Alves Garcia locuieste in Lisabona si este de profesie economist. A debutat in prima divizie portugheza in anul 1998, iar din 2003 se afla pe lista FIFA. A fost desemnat de doua ori cel mai bun arbitru din tara sa - in 2006/2007 si in sezonul 2009/2010. Anul trecut UEFA l-a promovat in prima categorie a arbitrilor europeni, "Elita".

In fata a 50.000 de spectatori, Proenca a condus foarte bine o partida in care a fost nevoit sa acorde destul de multe avertismente - opt (3-5) - si o eliminare (0-1). De altfel in primele 5 etape ale campionatului portughez acesta a aratat nu mai putin de 38 de cartonase galbene, avand o medie uluitoare - 7.6 avertismente / meci. Pe langa eliminarea de duminica a mai acordat un singur cartonas rosu in celelalte patru jocuri.

Mai jos aveti un filmulet cu arbitrul portughez, realizat pe parcursul derbiului dintre cele doua mari puteri fotbalistice din tara lui Cristiano Ronaldo. Priviti-l!, este foarte interesant pentru arbitri. Atentie la modul in care Pedro Proenca stie sa se faca respectat, impunandu-se in fata jucatorilor cu zambetul pe buze. De asemenea, mai jos este si rezumatul partidei, in cel de-al doilea "video".

Pedro Proenca


Rezumat FC Porto - Benfica Lisabona 5-0


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu