"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

joi, 11 noiembrie 2010

Ionel Gheonea - Premiul I la concursul lunii octombrie


Iata ca dupa ce am aflat cine sunt cei care au castigat premiile 2 (vezi aici), respectiv 3 (vezi aici) la concursul organizat in luna octombrie de catre „ScoalaDeArbitri” si http://www.accesorii-arbitraj.ro/ , primul magazin online de produse pentru arbitri din Romania, astazi il vom cunoaste si pe cel care a obtinut Premiul 1.

"Este pentru prima data cand castig un concurs"

Ionel Gheonea este un tanar arbitru asistent, din judetul Prahova, student in anul IV la Universitatea "Petrol - Gaze" Ploiesti. Nascut la Urlati pe 15 mai 1988, acesta a absolvit scoala de arbitri in 2005, la varsta de 17 ani, avandu-l ca profesor pe Valentin Istudor. Generatia sa a fost practic ultima crescuta de catre fostul arbitru divizionar C, care a mai cochetat si cu ziaristica, fiind un foarte apreciat jurnalist.

Ionel are deja 500 de jocuri oficiate, momentan facand parte din lotul primului esalon judetean. Fiind prahovean il cunosc destul de bine. Din punctul meu de vedere este un baiat care ar fi meritat mult mai mult, pentru modul exemplar in care se pregateste si pentru caracterul sau. Nu-mi amintesc ca in ultimii trei ani sa fi avut o nota mai mica de noua la toate testarile pe care le-a sustinut. Din pacate n-a fost sa fie. A avut un ghinion teribil ratand promovarea in Liga a III-a "la mustata", de doua ori. La prima participare s-a aflat la doar doua sutimi de fericire, cu o medie de 9.34, ultima care a asigurat promovarea fiind 9.36! A fost foarte dezamagit insa a strans din dinti si a mers mai departe. A trecut si peste un incident care l-a trimis pe patul de spital cu o fractura de piramida nazala provocata de catre un consilier judetean, "mare" investitor la o echipa din campionatul judetean. Vina sa a fost ca si-a permis sa ignore "indicatiile" acestuia, semnalizand doar ceea ce vedea pe teren. Desi a fost foarte aproape sa renunte la arbitraj in urma acestui incident, Ionel a gasit puterea sa treaca peste, actionandu-l in judecata pe "marele om de fotbal" prahovean, cu speranta ca justitia va face dreptate.


A continuat sa se pregateasca, iar la examenul de luna trecuta a fost din nou aproape de promovare obtinand o nota foarte mare la teorie - 9.90! Din pacate ginionul s-a tinut scai de el, iar la ultima din cele sase probe scurte (de 40 m) s-a accidentat inaintea liniei de finis. A tras de el incercand sa treaca si de testul Cooper, fiindu-i suficient sa termine cursa de 12 minute pentru a promova. Din pacate, cu 100 de metri inaintea finalului piciorul a cedat definitiv fiind nevoit sa abandoneze!

O raza de speranta a venit totusi anul trecut cand a fost desemnat de catre CJA, alaturi de Mihai Amoraritei si Andrei Moroita, printre arbitrii care urmau sa fie monitorizati de CCA in vederea promovarii in cel de-al treilea esalon. Dupa ce primul a facut saltul in Liga 3 in urma examenului din 2009, Ionel si Andrei spera sa-i calce pe urme ei fiind delegati in mod constant, de catre Comisia Centrala a Arbitrilor, la partidele din campionatul de juniori republicani. 

Poate ca prin castigarea concursului organizat de catre "ScoalaDeArbitri" s-au terminat si ghinioanele tanarului cavaler al fluierului, care  iata ce spune despre premiul obtinut: "Am fost placut surprins sa vad ca am castigat. Este pentru prima data cand castig un concurs. Sper sa se fi spart gheata si sa urmeze si altele. Poate la examenul de anul viitor ma voi afla printre cei promovati in Liga a III-a."

Premiul I - Concursul lunii octombrie

Premiul I (vezi foto) a constat intr-o trusa B+D (contine: 1 Fox 40 Classic verde, 1 fluier cu bila Ballila, 1 set cartonase, cartonas galben de notat, creion B+D, pix cu logo, moneda rosu/negru, snur fluier, verificator crampoane, 3 cartonase de notat, 1 carnetel alb pentru diverse adnotari), un verificator de presiune cu buton pentru dezumflare si un breloc B+D.


Ionel, alaturi de Roxana Banaseanu si Florin Ionescu
PROFIL
Nume & Prenume: GHEONEA Ionel
Specializare: arbitru asistent
Lot: Liga A Prahova (Liga a IV-a)
Data si locul nasterii: 15.05.1988 / Urlati
Domiciliul: Urlati / Prahova
A devenit arbitru la: 30.07.2005
Primul joc oficiat: 03.09.2005
Anul obtinerii categoriei a II-a: 15.04.2006
Promovare in Liga a IV-a: 11.09.2007
Anul obtinerii categoriei I: 30.04.2008
Numar de jocuri arbitrate: cca 500
Ocupatia: Student anul IV la Universitatea de Petrol si Gaze din Ploiesti, Facultatea de Inginerie Mecanica si Electrica, Specializarea Electronica Aplicata

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu