"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

duminică, 8 ianuarie 2012

Il are ca model pe Cristi Nica si viseaza sa arbitreze la “Mondiale”/ Interviu cu Diana Florea, fotbalista in Liga I Feminin


Diana Florea
In primul interviu din 2012 veti avea ocazia sa cunoasteti o tanara prahoveanca, arbitru asistent in Liga a IV-a. La doar 20 de ani, Diana Florea are deja peste 100 de jocuri oficiate in campionatele judetene. Dupa ce a absolvit scoala de arbitri, in martie 2009, ca sefa de promotie - alaturi de Emanuel Tincu -, in toamna aceluiasi an a reusit sa obtina categoria a II-a, iar dupa alte sase luni - categoria I.

In paralel, evolueaza, ca fundas central, in echipa revelatie a Ligii I de fotbal feminin - CS Brazi, fiind singura care a bifat toate minutele in sezonul de toamna. Ca un fapt interesant, apararea acestei formatii este alcatuita din fete care au ca pasiune arbitrajul. Alaturi de Diana mai evolueaza: Gabriela Bucur, Madalina Craciun si Denisa Comanoiu (Dambovita).

Dupa cum o cunosc eu pe Diana, daca va continua sa se pregateasca la fel ca si pana acum, are toate sansele sa faca saltul catre fotbalul “mare”. Ii urez succes!

Ce sau cine te-a determinat sa urmezi cursurile scolii de arbitri?
In mare parte a fost o provocare pentru mine. Dupa ce am inceput fotbalul, am zis sa incerc si aceasta activitate, sa vad daca imi place, daca mi se potriveste. Doua dintre colegele de echipa, care erau arbitri, m-au indemnat si ele sa fac acest pas.
 
Poti sa ne povestesti o intamplare amuzanta de la jocurile oficiate? Dar una mai putin placuta?
Sincera sa fiu, nu imi amintesc o intamplare amuzanta, dar la inceput mi s-a intamplat sa uit sa pornesc cronometrul. In categoria “intamplari neplacute” intra injuraturile si amenintarile jucatorilor.

Este greu, ca fata, sa oficiezi la meciurile din judet? Ti s-a intamplat sa fi trimisa la cratita?
Uneori mi se pare greu, dar pot spune ca aici in judet capeti experienta si inveti sa iti controlezi emotiile. In acest fel esti pregatit pentru esaloanele superioare. Mi s-a intamplat, de cateva ori, sa fiu trimisa la cratita.

Ai vreun arbitru ca model?
Il apreciez pe domnul Cristi Nica, am multe de invatat de la dumnealui. Fiind si arbitru asistent,  incerc sa urmaresc meciurile pe care le arbitreaza pentru a mai invata cate ceva.

Care este cea mai mare dorinta cu privire la arbitraj?
Dorinta oricarui  arbitru este sa ajunga cat mai sus, sa arbitreze la meciuri internationale, la campionate europene sau mondiale. Pentru asta  trebuie multa munca si seriozitate.

In cursul saptamanii esti in Bucuresti, la facultate, sambata arbitrezi, iar duminica evoluezi pentru CS Brazi. Cum reusesti sa te descurci? Nu este obositor acest program?
Este destul de obositor, dar placerea pentru aceste activitati face uitata oboseala  pe care o resimt la sfarsit de saptamana.

Dupa castigarea primei editii a Cupei Comunei Brazi (2011)
Anul trecut, CS Brazi a terminat campionatul pe locul patru, desi era o echipa nou-infiintata. La jumatatea editiei actuale sunteti pe 2 in Seria Est. Ce asteptari ai de la retur?
Vreau sa ne clasam pe primele doua locuri din serie, pentru a merge in play-off. Avem o echipa destul de buna si putem obtine o performanta superioara campionatului trecut.

Ce parere are familia despre activitatile pe care le desfasori?
Si ei ma intreaba daca pot sa le fac pe toate, dar cu ajutorul lor moral si prin munca mea pot contiua  cu fiecare.

Ce iti place?
Imi place sa calatoresc, sa cunosc oameni noi, sa invat cate ceva de la ei.

Ce nu-ti place?
Nu-mi plac minciuna, lauda de sine si aroganta.

Ce le transmiti celor care urmaresc “ScoalaDeArbitri” si iubitorilor de fotbal, in general?
Sa urmareasca in continuare acest blog, pentru ca aici gasesc lucruri interesante legate de sport, de fotbal in general.

PROFIL

Nume: FLOREA
Prenume: Bianca-Diana
Specializarea: arbitru asistent
Lotul: Liga A Prahova

Data si locul nasterii: 26.11.1991, Ploiesti
Domiciliul: Ploiesti
Studii: Studenta, Anul 2, Facultatea de Contabilitate (CIG)
din cadrul ASE Bucuresti

Anul in care a devenit arbitru: 2009
Anul obtinerii categoriei a II-a: 2009
Anul obtinerii categoriei I: 2010
Anul promovarii in Liga 4: 2011
Numar de jocuri arbitrate: cca 100

A jucat fotbal la: CS Smart Bucuresti, CS Galaxy Ploiesti;
in prezent - la CS Brazi

Hobby-uri: calatoriile, muzica


In verde: Diana Florea si Gabi Bucur

Diana Florea (5), Gabriela Bucur (6), Madalina Craciun (3) si arbitrul Andrei Moroita
Cosmina Dusa (Olimpia Cluj - albastru) si Diana Florea, la meciul retur din campionatul trecut
CS Brazi - SN Constanta 3-0, 19.09.2010

2 comentarii:

  1. Felicitari,si cat mai multe realizari tie si echipei:)

    RăspundețiȘtergere
  2. o fata deosebita, de un bun simt iesit din comun....cea mai constanta, serioasa si utila jucatoare a echipei din Brazi

    RăspundețiȘtergere