"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

sâmbătă, 10 septembrie 2011

Fan Cristina Dorcioman, Gabi Bucur joaca in Liga I si arbitreaza in a IV-a | INTERVIU

In varsta de 21 de ani, Gabriela Bucur a devenit arbitru in martie 2008. Din primavara lui 2011 oficiaza si la nivelul ligii a patra prahovene.

In scoala generala a practicat atletismul fiind chiar campioana judeteana. A renuntat insa la acest sport, iar acum este jucatoare de baza la CS Brazi, surpriza editiei trecute a Ligii I Feminin. In paralel urmeaza si cursurile Universitatii Petrol-Gaze Ploiesti.

Dar mai multe despre cea care viseaza sa calce pe urmele Cristinei Dorcioman aflati din interviul acordat blogului ScoalaDeArbitri.

Ce sau cine te-a determinat sa urmezi cursurile scolii de arbitri?
Colega mea de liceu si arbitraj Andreea Popa a vazut anuntul intr-un ziar local si, stiind ca pasiunea mea cea mai mare este fotbalul, mi-a spus despre cursurile scolii de arbitri. Ideea m-a incantat.

Poti sa ne povestesti o intamplare amuzanta de la jocurile oficiate? Dar una mai putin placuta?
Pai cred ca cea mai amuzanta intamplare a fost la primul joc de juniori pe care l-am arbitrat cand am uitat sa pornesc cronometrul. Dar pana la urma totul a iesit bine. Intamplari neplacute nu prea am avut, dar ca orice arbitru am primit multe injuraturi si amenintari.

Este greu, ca fata, sa arbitrezi la meciurile din judet? Ti s-a intamplat sa fi trimisa la cratita?
Este greu, tinand cont de gradul de educatie foarte scazut al multora dintre cei care practica fotbalul la acest nivel. Este greu dar nu imposibil. Trebuie sa ai un caracter de fier sa rezisti tuturor presiunilor la care esti supus. Mi se intampla des sa fiu trimisa la cratita, dar nu ma afecteaza aceste rautati. Fiecare om are dreptul sa isi exprime opinia.

Ai vreun arbitru ca model?
Cristina Dorcioman. Am avut ocazia sa ma arbitreze. Mi se pare foarte corecta si autoritara. O apreciez foarte mult.

Care este cea mai mare dorinta cu privire la arbitraj?
Sa ajung la cel mai inalt nivel. Acolo cred ca tintesc toti arbtrii.

In scoala generala ai practicat atletismul, cu rezultate foarte bune. De ce ai renuntat la un sport in care depinzi numai de tine pentru unul de echipa - fotbalul?
Am renuntat la atletism deoarece venea examenul de capacitate si nu mai puteam face fata scolii si sportului. Fotbalul a fost dintotdeauna pasiunea mea si imi doream de mica sa pot juca intr-o echipa. Cand mi s-a ivit aceasta ocazie am profitat din plin de ea. Dar bineinteles ca cele mai mari satisfactii le-am avut la atletism, unde am fost campioana judeteana la tetratlon si cros.

Anul trecut CS Brazi a terminat campionatul pe locul patru, desi era o echipa nou-infiintata. Ce va propuneti in actualul sezon?
Nu avem nici un obiectiv stabilit, dar noi, fetele, ne dorim sa iesim pe locul 2 in seria noastra si sa mergem in play-off, alaturi de Cluj si Tg Mures, doua echipe pe care eu personal le respect si le apreciez.

Ce parere are familia despre activitatile pe care le desfasori?
Familia m-a sustinut dintotdeauna in tot ceea ce mi-am dorit sa fac. Tatal meu este foarte incantat ca am ales si arbitrajul si ma sustine, crede in mine. Ii place sa ma vada si in postura de arbitru si in postura de jucatoare. Atunci cand practicam atletismul nu puteam incepe nici un concurs daca nu il vedeam pe tata in tribuna sau langa pista. Isi lua liber de la serviciu atunci cand aveam concursuri, pentru ca stia ca daca nu e acolo nu pot castiga.

Ce iti place?
Imi place sa imi fac multi prieteni.

Ce nu-ti place?
Nedreptatea si lingusitorii.

Ce le transmiti celor care urmaresc “ScoalaDeArbitri” si iubitorilor de fotbal, in general?
Sa ramana fideli acestui blog, pentru ca eu una am aflat lucruri foarte interesante de aici. Iar tie Ionut la mai multe articole la fel de interesante si folositoare.

PROFIL

Nume: Bucur
Prenume: Gabriela
Specializarea: Arbitru asistent
Lotul: Liga A Prahova (Liga 4)

Data si locul nasterii: 24.02.1990, Ploiesti
Domiciliul: Ploiesti
Studii: Studenta (anul 3), Administratie Publica, UPG Ploiesti

Anul in care a devenit arbitru: 2008
Anul obtinerii categoriei a II-a: 2009
Anul obtinerii categoriei I: 2010
Anul promovarii in Liga 4: 2011

Numar de jocuri arbitrate: aproximativ 170

A jucat fotbal la: Smart Bucuresti, Galaxy Ploiesti, CS Brazi (in prezent)

Un comentariu:

  1. bravo tie:* tine-o tot asa si sper sa ne intalnim pe acolo,"pe la liga 1" :))):)):))poopici si bafta in continuare:*

    RăspundețiȘtergere