"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

miercuri, 11 ianuarie 2012

Cea mai scumpa agresiune asupra arbitrului: 250.000 de euro (Video)


Nu mai putin de 250.000 de euro va plati cel care l-a agresat pe Herbert Fandel (Mediafax foto/AFP), arbitrul meciului Danemarca-Suedia, disputat pe 2 iunie 2007. Respectivul, numit de presa daneza “imbecilul fotbalului”, a patruns pe gazon in minutul 89, la scorul de 3:3, pentru a se rafui cu centralul partidei. Arbitrul neamt tocmai eliminase un jucator al gazdelor si oferise un penalty oaspetilor.

Dupa ce a fost lovit, Herbert Fandel a intrerupt definitiv jocul, UEFA acordand victoria Suediei, la “masa verde”. In acelasi timp, forul european suspenda pentru doua etape stadionul “Parken” si penaliza echipa organizatoare cu o amenda de cateva zeci de mii de euro.

Conform Mediafax, justitia din tara sa l-a obligat pe suporterul vinovat de agresiune sa plateasca despagubiri federatiei daneze in valoare de 250.000 de euro. Aceasta fiind practic cea mai mare sanctiune pe care o primeste un huligan care agreseaza un arbitru.

Are rost sa mai intreb cand vom vedea si in Romania astfel de masuri?

PS: Nici nu vreau sa ma gandesc ce ar fi patit arbitrul prin campionatele noastre, daca “si-ar fi permis” sa intrerupa jocul “doar pentru atat”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu