"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

miercuri, 15 august 2012

Trei arbitri romani, delegati in play-off-ul Europa League / Vezi numele


Dupa meciurile primite de la FIFA, arbitrii din tara noastra au fost delegati si de catre UEFA, la trei jocuri din play-off-ul Europa League.

In prima mansa, pe 23 august, va oficia Cristian Balaj, la partida FK Molde (Norvegia) – Heerenveen (Olanda). Meciul se va disputa pe “Molde Stadion”, de la ora 18:00 (19:00 – locala).


In mansa secunda, de pe 30 august, vor arbitra Alexandru Tudor si Ovidiu Hategan. Primul, la jocul Young Boys Berna (Elvetia) - FC Midtjylland (Danemarca), programat a se disputa pe stadionul “Stade de Suisse” din Berna.

Ovidiu Hategan va merge pe “Arena Khimki” din capitala Rusiei, pentru a conduce TSKA Moscova - AIK Solna.

La ultimele doua jocuri ora de start nu a fost inca afisata. Cum nu au fost anuntati nici ceilalti componenti ai brigazilor. 

6 comentarii:

  1. Daca nu apar surprize, brigazile vor fi cele "clasice": Balaj - Szekely, Gheorghe/Radu; Tudor - Nica, Onita si Hategan - Szekely, Sovre.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ramane de vazut ce va fi. E posibil sa ai dreptate.

      Ștergere
    2. Nu este greu de ghicit... Brigazile lui Tudor si Hategan sunt neschimbate de cativa ani, iar Balaj l-a luat pe Szekely peste tot. Balaj si Szekely sunt din acelasi oras si sunt prieteni, asa ca este normal sa arbitreze impreuna. Mai greu de inteles este de ce Szekely, care este in ultimul an de arbitraj, merge si cu Balaj, si cu Hategan? Chiar nu mai are Romania nici un asistent mai tanar care sa mearga cu Hategan?

      Ștergere
    3. Te-ai gindit ca poate chiar Hategan il vrea pe Szekely ? Nu stiu daca-i chiar asa, dar sunt sigur ca si "centralul" are un cuvint de spus asupra alegerii "tusierilor".

      Ștergere
    4. Este normal ca fiecare arbitru sa-si doreasca sa-i aiba in brigada pe cei mai buni asistenti. Iar Szekely este unul dintre ei.

      Ștergere
    5. Hategan este un om liber si poate sa aleaga pe cine vrea, dar, daca a ales un asistent de 45 de ani, atunci sa nu se mire ca nu inca nu a ajuns in Elite Development, desi a avut meciuri in Champions League. Daca ne uitam la brigazile care merg la turneele internationale (Cupa Mondiala, Euro, Jocuri Olimpice), nici un asistent nu merge cu mai multi "centrali" din tara lui. Exemple: Stark-Salver, Pickel si Brych-Borsh, Lupp (GER), Rizzoli-Faverani, Stefani si Rocchi-Cariolato, Di Liberatore (ITA), Webb-Mullarkey, Cann/Kirkup si Clattenburg-Child, Beck (ENG). Daca Hategan vrea sa avanseze, ar trebui sa-si aleaga asistenti de varste apropiate lui, cu care sa poata forma o brigada pentru cel putin 4-5 ani. Szekely se va retrage la sfarsitul anului si Hategan va trebui sa-si aleaga pe altcineva. Lipsa de continuitate nu il ajuta pe Hategan, care este un arbitru foarte bun.

      Ștergere