"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

luni, 13 august 2012

Cristian Nica isi aniverseaza ziua de nastere pe terenul de joc


Cristian Nica


Asistentul FIFA Cristian Nica implineste astazi 44 de ani. El isi aniverseaza ziua de nastere intr-un mod inedit - chiar pe terenul de joc. La aceasta ora, arbitrul ploiestean oficiaza la jocul Ceahlaul Piatra Neamt - Gloria Bistrita (in direct pe DigiSport 1), din etapa a IV-a a Ligii 1. Deja este repriza a doua, la pauza gazdele conducand cu scorul de 1-0. Golul a fost marcat dintr-o lovitura de pedeapsa acordata de catre centralul Marius Avram in urma semnalizarii lui Nica, conform comentatorului partidei. Celalalt coleg de brigada este Alexandru Cerei.

Nascut la Ploiesti, in 1968, Cristian Nica a devenit arbitru in 1991, la indrumarea regretatului doctor Emil Vlaiculescu, parintele arbitrajului prahovean. In Liga 3 a promovat in 1995, iar in Liga 2 in 1998. Pasul catre primul esalon il face in 2001, iar 3 ani mai tarziu ajunge pe lista FIFA. Este arbitrul cu cele mai multe “Supercupe” in palmares, sase, si singurul arbitru in activitate cu 4 finale de Cupa Romaniei. De asemenea, a oficiat la 9 derby-uri Steaua-Dinamo, cu unul mai putin decat fostul asistent FIFA Dan Lazarescu. Are peste 250 de jocuri in Liga 1 si peste 90 internationale, fiind desemnat de cateva ori cel mai bun arbitru asistent din Romania.

In perioada 2007-2010 a fost presedinte al Comisiei Judetene de Arbitri Prahova, iar in prezent este ofiter regional de dezvoltare a arbitrajului - Conventia UEFA.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu