"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

sâmbătă, 25 august 2012

“Lupii Galbeni”, probabil cea mai frumoasa galerie din tara / FOTO: Petrolul-Rapid 0-0


Etapa trecuta, Petrolul Ploiesti a intalnit, pe propriul teren, o rivala istorica - Rapid Bucuresti. Ca de fiecare data, atmosfera din tribune a fost una senzationala. “Vinovati” pentru spectacol - membrii galeriei “lupilor galbeni”. Probabil cea mai frumoasa galerie din tara.

Saptamana de saptamana merg dupa echipa lor, si fac asta de ani de zile, fie ca a fost vorba de Liga 3 sau Liga 1. Au suferit si s-au bucurat alaturi de favoriti, au incasat bastoane de la jandarmi, de multe ori pe nedrept. Nu sunt niste ingerasi, destule fiind cazurile in care au sarit calul. Totusi, au incercat sa fie ceva aparte in fotbalul romanesc. O altfel de galerie, care nu-si huiduie favoritii la prima pasa gresita, ba din contra. Imi amintesc acum de ultimul meci din sezonul trecut, pierdut, la scor de neprezentare (0-3),  in fata Sportului Studentesc, chiar pe propriul teren. Nu numai ca nu i-au huiduit, dar i-au chemat sa le multumeasca pentru ramanerea in prima liga. Un obiectiv mic pentru traditia Petrolului, dar realist pentru o nou promovata. Iar baietii din peluza au inteles asta.

Sa mergi la jocurile de pe noul “Ilie Oana” este o adevarata incantare. Chiar daca sunt si meciuri la care nu se intampla mare lucru pe gazon, in tribune este mereu un adevarat show, pe care nu te mai saturi sa-l urmaresti. La semnul galeriei, aproape tot stadionul incepe sa vibreze, spectatorii cantand la unison cu cei din peluza. O atmosfera senzationala, care te face sa te simti la fel ca pe marile stadioane ale lumii. Chit ca le-ai vazut doar la televizor.

Ar fi frumos ca si alte galerii sa urmeze exemplul ploiestenilor, cum si mai frumos ar fi daca s-ar renunta la trivialitati. Stiu, nu suntem la teatru, dar macar se poate incerca.

Dupa ce urmariti fotografiile de mai jos, va recomand sa cititi un excelent material despre galeria “lupilor”, scris de un mare petrolist - jurnalistul Dragos Trestioreanu. Click aici.

















Click aici pentru imagini cu brigada lui Ovidiu Hategan de la acest joc.

2 comentarii:

  1. Senzationale fotografii, Ionut! Voi face totul sa le vada petrolistii! Nu numai arbitrii! Si textul e superb! Felicitari si pentru el!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va multumesc pentru aprecieri! Si mie mi-a placut foarte mult materialul dumneavoastra. De aceea l-am si recomandat. PS: Sa speram ca vor reduce numarul de injuraturi la adresa arbitrilor! :)

      Ștergere