"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

joi, 23 august 2012

FOTO | Aici va arbitra Cristi Balaj / Aker Stadion, Molde - Norvegia


Inaugurat pe 18 aprilie 1998, “Aker Stadion” are o capacitate de 11800 de locuri. Recordul de spectatori a fost insa de 13308, stabilit in acelasi an, la un joc contra celor de la Rosenborg . Denumirea anterioara era “Molde Stadion”, la fel ca localitatea in care a fost construit si numele ehipei ce evolueaza aici. Costul complexului in care se afla arena a fost de 212 milioane de coroane norvegiene, dintre care 160 de milioane s-au folosit numai pentru stadion, principalele lucrari fiind executate in 1997. 

Cel care a gandit proiectul stadionului a fost Kjell Kosberg, un cunoscut arhitect norvegian. Printre operele sale se numara si: Sor Arena, Briskeby Arena sau Rica Seilet Hotel (2002).

Suprafata de joc este acoperita cu iarba naturala, dimensiunile fiind de 105x68 m.

Exterioriorul stadionului este placat cu granit, sticla si aluminiu, in doua culori. Exista 13 intrari, 52 toalete si 9 chioscuri.

Asa cum v-am anuntat deja, asta-seara, de la ora 18:00, “Aker Stadion” va fi gazda partidei dintre FK Molde si olandezii de la Heerenveen, contand pentru primul tur din play-off-ul Europa League. Brigada de arbitri va fi alcatuita din Cristian Balaj, Sebastian Gheorghe, Radu Ghinguleac si rezerva Istvan Kovacs, in timp ce observator a fost desemnat neamtul Edgar Steinborn.


Sursa foto: moldefk.no; en.wikipedia.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu