"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

joi, 4 octombrie 2012

“Lectie de arbitraj”, predata de Mihai Amoraritei

Mihai Amoraritei (foto: Sport-Campina)

Etapa de etapa, presa din Romania vorbeste despre greselile de arbitraj, uneori reale, alteori inventate. Mai sunt insa si momente, rare, ce-i drept, cand prestatia unui arbitru este laudata. Tocmai de aceea tin sa remarc un articol aparut pe blogul Sport-Campina, care se refera la arbitrul de Liga 2 Mihai Amoraritei.


Marti, impreuna cu asistentii Dragos Pantilie si Nicolae Iosif, tanarul cavaler al fluierului a condus derby-ul campinean dintre Unirea (Liga 3; antrenor Florin Stancioiu) si CSM (Liga 4; antrenor Victor Rosca). Aparent, un joc fara prea mare importanta, daca ne gandim ca a fost doar amical. Asta insa numai pentru cine nu cunoaste rivalitatea dintre cele doua echipe, care, sezonul trecut, s-au luptat pentru promovarea in esalonul al treilea. Performanta reusita de prima formatie. Au mai fost si alte dispute intre ele, dar nu mai insist acum.
Ca jocul nu a fost tratat doar ca un simplu amical o demonstreaza si “prezenta si prestatia galeriei” CSM-ului, una “extrem de zgomotoasa”, dupa cum scrie Sport-Campina. Care a considerat meciul ca unul “isteric”, dominat de “tensiune si nervi”. Astfel ca, Amoraritei a fost nevoit sa scoata de 3 ori cartonasul rosu, eliminand doi jucatori de la echipa de Liga 4 si 1 de la cea de esalon superior. In plus, l-a trimis in tribuna si pe Victor Rosca, tehnicianul CSM-ului fiind “extrem de tensionat”.
Dar va las a cititi, pe sportcampina.blogspot.ro, despre “lectia de arbitraj” predata de catre Mihai Amoraritei, in speranta ca voi avea prilejul sa remarc mai des, in presa din Romania, materiale de acest gen.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu