"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

luni, 8 octombrie 2012

CCA recomanda arbitrilor sa nu tolereze manifestarile rasiste


Comisia Centrala a Arbitrilor a publicat astazi, pe site-ul sau, un comunicat in care “recomanda tuturor arbitrilor din Loturile nationale sa nu tolereze in nici un mod manifestările rasiste”.  Dar iata cum arata acesta:


COMUNICAT

În atenţia arbitrilor din Lotul Liga 1, 2 şi 3

UEFA şi FIFA sunt foarte active în lupta contra manifestărilor rasiste pe stadioane, având o toleranţă zero faţă de rasism în cadrul campaniei desfăşurate sub numele de „RESPECT”. Încercând să prevină înainte şi în timpul desfăşurării jocurilor şi apoi să ia sancţiuni disciplinare după terminarea jocurilor, UEFA încearcă să păstreze integritatea jocului de fotbal.
Comisia Centrală a Arbitrilor recomandă tuturor arbitrilor din Loturile naţionale să nu tolereze în nici un mod manifestările rasiste şi să procedeze conform directivelor prezentate mai jos:
1.         În situaţia în care arbitrul constată existenţa unui comportament rasist în interiorul stadionului sau este informat asupra acestuia de al patrulea oficial, arbitrul va acţiona după cum urmează:
            a) va opri meciul în conformitate cu dispoziţiile Legii 5 din Legile Jocului şi va solicita efectuarea unor anunţuri prin staţia de amplificare a stadionului, prin care va solicita încetarea de îndată a acestui comportament;
            b) dacă, după reluarea jocului, comportamentul rasist nu va înceta, arbitrul va            suspenda jocul pentru 10 minute şi va solicita jucătorilor să se retragă la vestiare. Pe durata suspendării, vor fi efectuate anunţuri prin staţia de amplificare a stadionului, prin care va solicita încetarea de îndată a acestui comportament;
            c) dacă, după reluarea jocului după suspendare, comportamentul rasist nu va înceta, arbitrul va fluiera sfârşitul jocului.
2.         Cu ocazia măsurilor menţionate la lit. a - c de mai sus, arbitrul va fi asistat de observatorul de joc prin intermediul celui de-al patrulea oficial, pentru a stabili dacă comportamentul rasist a încetat.
3.         Arbitrul va fluiera sfârşitul jocului numai dacă măsurile menţionate la lit. a - b de   mai sus nu au condus la încetarea comportamentului rasist şi numai după evaluarea impactului asupra securităţii jucătorilor şi a spectatorilor ca urmare a „sfârşitului prematur al jocului".

            08.10.2012
                                                                                                        Preşedinte CCA,
                                                                                                     Alexandru Deaconu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu