"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

luni, 8 octombrie 2012

Doua mingi pe teren si un gol ciudat / A fost sau nu valabil? (VIDEO)


O faza extrem de interesanta s-a petrecut la partida dintre FC Haka si HJK Helsinki (scor: 2-2), din prima liga finlandeza. La scorul de 2-0 pentru gazde, arbitrul a validat un gol al oaspetilor, decizie care a atras protestele jucatorilor de la Haka. De ce au considerat acestia ca nu a fost inscris in conditii regulamentare, va las sa urmariti mai jos.

Parerea voastra care este - a fost sau nu gol valabil? Motivati, va rog, raspunsul.




PS: Conform Legii 10, “Un gol se considera inscris regulamentar, atunci cand mingea a depasit in intregime linia de poarta, intre stalpii portii si pe sub bara transversala, cu conditia ca, in prealabil, echipa care a inscris sa nu fi comis nicio abatere de la Legile Jocului.”

2 comentarii:

  1. Este o situatie ciudata si putin comica in acelasi timp. E greu de hotarat daca golul e valabil sau nu. Pe de o parte, mingea suplimentara de la mijlocul terenului, nu a influentat jocul (considerand ca jocul se desfasura la poarta din stanga.). Pe de alta parte daca arbitrul ar fi cerut respectarea cu strictete a locului aruncarii de la margine, nu ar mai fi aparut situatia aceasta. Ca arbitru, orice decizie iei la o astfel de faza, vor fi discutii.. (Ganditi-va ca s-ar fi petrecut in Romania in Liga I...)

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca aruncarea de la margine este executata de pe locul in care mingea a depasit linia de margine, iar in imagine asa pare ca ar fi , atunci putem vorbi de un gol inscris regulamentar. Aruncarea de la margine a fost executata rapid, mingea a intrat in joc inaintea celeilalte mingi care nu a fost executata oricum de pe locul corespunzator . Arbitrul trebuie sa opreasca jocul doar daca mingea suplimentara influentiaza desfasurarea jocului, iar daca nu influentiaza trebuie sa se asigure ca este trimisa in afara terenului de joc cat mai repede, ceea ce se si intampla(jucatorul o trimite afara rapid); parerea mea este: gol regulamentar!!!

    RăspundețiȘtergere