"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

marți, 16 martie 2010

Rezultate (de) categoria I: 7 din 7

Zilele acestea, Comisia Judeteana a Arbitrilor  Prahova a finalizat corectarea lucrarilor celor sapte reprezentanti ai judetului nostru la examenul de promovare pentru categoria I. Rezultatele obtinute au facut ca procentul de promovabilitate al arbitrilor prahoveni sa fie de 100%, motiv de satisfactie pentru cei care cred ca arbitrajul prahovean se afla pe drumul cel bun. Satisfactia este dublata si de faptul ca acesta a fost primul examen major la care au participat fosti elevi ai celor trei scoli de arbitri organizate de catre CJA Prahova, de cand presedinte este asistentul FIFA Cristian Nica.
Cea mai mare nota, 9.20, a obtinut-o Diana Florea, reprezentanta promotiei 2009 a scolii de arbitri prahovene. Ca unul care o cunoaste destul de bine, pot spune ca nota Dianei nu este deloc intamplatoare, ba, cu putina atentie, putea fi chiar mai mare. Fiind un arbitru de perspectiva si jucatoare de fotbal in Divizia A, aceasta a primit o derogare de stagiu, prin care i s-a permis sustinerea examenului. De derogari au beneficiat si celelalte cinci domnisoare, toate rasplatind increderea acordata de catre CJA, prin rezultatele obtinute. 
Din scurta prezentare, de mai jos, se pot observa cateva lucruri foarte interesante: in primul rand varsta destul de frageda, precum si ocupatia acestora din afara arbitrajului. Exceptand-o pe Diana, care este inca eleva, atat fetele cat si Valentin urmeaza cursurile diferitelor facultati din cadrul unor universitati de renume. De aici se pot trage multe concluzii cu privire la calitatea acestor copii, precum si la ceea ce se doreste in cadrul Comisiei Judetene a Arbitrilor Prahova.


Diana Bianca Florea
Varsta: 18 ani
Domiciliu: Ploiesti
Studii – eleva la Grupul Scolar Administrativ si de Servicii Ploiesti (cl. a XII-a)
Anul cand a devenit arbitru: 2009
Anul obtinerii categoriei a II-a: 2009
Anul obtinerii categoriei I: 2010 (Nota: 9.20)
Numar de jocuri arbitrate: 38
A jucat fotbal (in Divizia A) la: CS Smart Bucuresti si CS Galaxy Ploiesti. Din urmatorul sezon va juca la CS Brazi.


Iulia Raluca Burlan
Varsta: 22 ani
Domiciliu: Ploiesti
Studii – este studenta la Universitatea Petrol – Gaze Ploiesti, Facultatea de Ingineria si Protectia Mediului (anul III)
Anul in care a devenit arbitru: 2006
Anul obtinerii categoriei a II-a: 2007
Anul obtinerii categoriei I: 2010 (Nota: 8.80)
Numar de jocuri arbitrate: aproximativ 60
De 2 ani este consilier relatii cu clientii in cadrul Vodafone Romania.
« Imi place sa fiu arbitru de fotbal. Consider ca scoala de arbitri m-a ajutat foarte mult, atat in viata personala cat si in activitatea profesionala. »


Aura Iustina Pana
Varsta: 19 ani
Domiciliu: Ploiesti
Studii – este studenta la Academia de Studii Economice Bucuresti – Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica (anul I)
Anul in care a devenit arbitru: 2008
Anul obtinerii categoriei a II-a: 2009
Anul obtinerii categoriei I: 2010
(Nota: 8.60)
Numar de jocuri arbitrate: 115



Andreea Popa
Varsta: 19 ani  
Domiciliu: Ploiesti
Studii – este studenta la Universitatea Petrol – Gaze Ploiesti, Facultatea de Ingineria si Protectia Mediului (anul I)
Anul in care a devenit arbitru: 2008
Anul obtinerii categoriei a II-a: 2009
Anul obtinerii categoriei I: 2010
(Nota: 8.50)
Numar de jocuri arbitrate: 95


Gabriela Bucur
Varsta: 20 ani
Domiciliu: Ploiesti
Studii – este studenta la Universitatea Petrol – Gaze Ploiesti, Facultatea de Litere si Stiinte, Sectia - Administratie Publica (anul I)
Anul in care a devenit arbitru: 2008
Anul obtinerii categoriei a II-a: 2009
Anul obtinerii categoriei I: 2010 (Nota: 8.30)
Numar de jocuri arbitrate: aproximativ 60
A jucat fotbal (in Divizia A) la: CS Smart Bucuresti si CS Galaxy Ploiesti. Din urmatorul sezon va juca la CS Brazi.


Adelina Valcu
Varsta: 19 ani
Domiciliu: Ploiesti
Studii – este studenta la Universitatea Petrol – Gaze Ploiesti, Facultatea de Litere si Stiinte, Profilul - Matematica (anul I)
Anul in care a devenit arbitru: 2008
Anul obtinerii categoriei a II-a: 2009
Anul obtinerii categoriei I: 2010 (Nota: 7.70)
Numar de jocuri arbitrate: aproximativ 150


Valentin Nicolae Marinica
Varsta: 20 ani
Domiciliu: Com. Cornu / Prahova
Studii – este student la Universitatea Transilvania din Brasov, Facultatea de Educatie Fizica si Sport (anul II)
Anul in care a devenit arbitru: 2007
Anul obtinerii categoriei a II-a: 2008
Anul obtinerii categoriei I: 2010 (Nota: 8.40)
Numar de jocuri arbitrate: 205
A jucat fotbal (in campionatul judetean) la: C.S Cornu si Coruna Campina.

Felicitari, pentru rezultatele obtinute, si mult succes, tuturor celor 7 cavaleri ai fluierului!

16 comentarii:

  1. E interesant ca sunt toti studenti. Interesant si bine, totodata. Inseamna ca nu vad in arbitraj o meserie exclusiva. Cum se intampla pe la "case mai mari"! Sper sa nu se schimbe niciodata si sa aduca un suflu nou arbitrajului prahovean si, apoi, celui national!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si pe mine ma bucura faptul ca acestia urmeaza cursurile unei facultati. Intotdeauna am insistat pe ideea ca scoala este foarte importanta. Dupa aceea vin si celelalte: fotbal, arbitraj... Nu se stie niciodata ce-ti rezerva viitorul, tocmai de aceea e bine sa fi pregatit! In momentul de fata, in Romania, arbitrajul nu poate fi considerat o "meserie exclusiva". Dar, despre acest lucru voi mai vorbi pe parcurs. "Speranta" dumneavoastra este si a mea, in privinta acestor tineri.

    RăspundețiȘtergere
  3. ce incorectitudini....dupa 1 an categoria 1??intre a 2a si a 3a trebuie sa arbitrezi minim 18 luni....bataie de joc....rusine conducatorilor...

    RăspundețiȘtergere
  4. Si sa inteleg ca mai nou o persoana care arbitreaza 40 de meciuri sau ma rog dupa nici macar un an vechime poate da examen pt categoria 1? Vrei sa spui ca dupa 40 de meciuri are experienta necesara sa arbitreze la un nivel mai ridicat??Nu stiu de ce dar mi se pare foarte greu de crezut...Vorbesc despre toate pustoaicele de 19 ani nu si de Iulia.Asa ca intrebarea mea ar fi : care este criteriul mai exact dupa care o persoana,o fata este promovata mai nou???

    RăspundețiȘtergere
  5. Felicitari acestor... copii pentru ca dupa varsta sunt niste copii care au in fata un viitor. Felicitari si tie in primul rand pentru munca depusa in formarea acestor copii pentru ca am inteles ca 5/7 au facut scoala cu tine si iata ca acum se vad rezultatele.
    In al 2-lea rand felicitari pentru initiativa pe care ai avut-o pentru a intra in sfera online-ului.

    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  6. Pentru « Anonim »: Ca sa comentez afirmatiile dumneavoastra am doua alternative... Sa va trimit la regulamentul din care, probabil, ati citit ceva, pe sarite, sau sa dezvolt putin cazul. Am spus ca accept sa fiu criticat, dar nu-mi place cand cel ce critica se numeste « Anonim ». Preferam va spuneti numele, dar, dupa cum observam, zilnic, e plina Romania de viteji! As fi vrut sa scriu un material in seara asta, dar renunt pentru a va raspunde dumeavoastra! Intr-un fel, ma bucur ca ati atins acest subiect pentru ca sunt sigur de faptul ca mai exista destui « specialisti » care n-au habar de prevederile RODAA! Din respect pentru ceilalti cititori, in loc sa va trimit sa studiati Regulamentul de Organizare si Desfasurare a Activitatii Arbitrilor de Fotbal (pentru ca asta inseamna RODAA) va citez eu, scutindu-va de un efort in plus. Articolul 48, de la pagina 28, se refera la « Conditiile ce trebuie indeplinite de candidatii la examenul de promovare pentru categoria I », iar la punctul e spune: « Sa nu depaseasca varsta de 30 de ani in anul in care se organizeaza concursul. CJA/CMA pot aproba reducerea de stagiu si a numarului de jocuri pentru jucatorii internationali sau nationali Liga I, a II-a si a III-a, precum si pentru femeile care au dovedit calitati deosebite pentru arbitraj.» Tot la acelasi articol, dar la punctul a, se spune:
    « Sa aiba un stagiu de cel putin 18 luni in categoria a II-a (nota mea: ne-ati prins!!!). Sa fi condus ca arbitru sau arbitru asistent cel putin 20 de jocuri oficiale, ca arbitru de categoria a II-a ».
    Am luat-o in ordinea inversa a punctelor tocmai pentru a face trecerea la cel de-al doilea comentariu al domniei voastre. Va respect opinia, in privinta numarului de jocuri, dar va mai citez din RODA (desi omiteti, intentionat sau nu, faptul ca sunt fete care au si peste 100 de jocuri printre cele la care faceti referire), articolul 47: « Conditiile ce trebuie indeplinite de candidatii la examenul de promovare pentru categoria a II-a sunt: a) Sa aiba cel putin 6 luni vechime ca arbitru stagiar; b) Sa fi condus cel putin 12 jocuri oficiale, ca arbitru sau arbitru asistent; ».
    Nu stiu ce inseamna categoria « a 3a » la care faceti referire in primul comentariu. Iarasi, nu inteleg ce stiti dumneavoastra despre categoria I. Ce inseamna pentru dumneavoastra « un nivel mai ridicat »? Aceste fete vor arbitra, in continuare la nivel de judet. Mai au destul pana vor ajunge sa arbitreze la nivel national.
    In final, dupa ce faceti toate calculele, as dori sa-mi spuneti si mie unde sunt « incorectitudinile », « bataia de joc » si la cine este « rusinea » ? Toate cele bune va doresc!

    RăspundețiȘtergere
  7. Pentru « SportulPh »: Va multumesc pentru aprecieri si pentru faptul ca sunteti alaturi de noi, promovand arbitrajul prahovean prin intermediul sitului dumneavoastra! Totusi, sunt necesare niste precizari: intr-adevar eu sunt coordonatorul scolii de arbitri, dar mai sunt si alte persoane care merita sa fie apreciate. Aici ma refer, in primul rand, la Valentin Dumitru, colegul cu care ma ocup de scoala din Ploiesti si la Alexandru Neculai, cel ce se ocupa de filiala din Campina a scolii. Dar, despre ei, cat si despre ceilalti colegi din cadrul Biroului Comisiei Judetene a Arbitrilor Prahova, voi vorbi intr-un material special.
    Cei 57 de copii, despre care vorbiti, sunt absolventii ultimei promotii a scolii, cea de la inceputul acestei luni. In urma celor 3 scoli organizate de CJA, incepand din 2007, de cand facem si noi parte din structura de conducere, au devenit arbitrii un numar de 163 de copii. Dar si despre aceste lucruri voi vorbi intr-un alt material.

    RăspundețiȘtergere
  8. Felicitari colegilor pentru rezultatele obtinute.
    Trebuie evidentiat faptul ca un mare merit il ai tu impreuna cu Vali (Colina pentru cunoscatori.... :))pentru aceste rezultate deoarece pregatirea pentru acest examen au facut-o cu voi si, drept urmare, rezultatele se vad.

    Si trebuie sa luam in considerare si rezultatele de anul trecut unde s-a luat cea mai mare nota din tara.

    Salutari,
    Valentin Zanfir

    RăspundețiȘtergere
  9. vreau sa-i multumesc celui care ne-a complimentat subtil,cel care nu are curajul sa-si asume responsabilitatea faptelor sale,foarte dragut din partea lui.cat si lui ionut pt ceea ce face pt noi ca se implica poate chiar mai mult decat trebuie.eu imi asum responsabilitatea pt ceea ce zic si fac.
    andreea popa

    RăspundețiȘtergere
  10. Felicitari celor care sau ocupat de acesti copii...felicitari si acestor copii,pentru rezultate...este necesar sa fie mai mult sprijiniti, sa capete experienta in domeniu,atat de cei care diriguiesc fotbalul,cat si presa...este necesara existenta lor pentru viitorul arbitrajului in Romania...bine ar fi ca sa-i vedem nu numai la juniori si liga C,ci si la liga B si A...altfel ii pierdem...mult succes in continuare,arbitrilor si celor care se ocupa de tot ce tine de fotbalul judetean...

    nicolaep.

    RăspundețiȘtergere
  11. Stimate anonim ,daca tot va permiteti sa ne criticati ,de ce nu aveti curajul sa lasati un comentariu cu numele dumneavoastra?

    RăspundețiȘtergere
  12. Vreau sa felicit implicarea dumneavoastra in ceea ce priveste Scoala Prahoveana de Arbitraj, cit si a colegilor, care au contribuit la formarea "fluierasilor".
    De asemenea, ii felicit pe cei 7 pentru ca au rasplatit increderea si munca celor de la AJF si CJA prin notele pe care le-au obtinut. Le urez multa bafta si le doresc sa-si ajunga seful! :)
    Inchei prin a va multumi pentru cuvintele frumoase!
    Multa sanatate si toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  13. Pentru "Valentin Zanfir": Meritul pentru rezultatele de la categoria I se datoreaza celor care le-au obtinut, deoarece s-au pregatit foarte bine. Noi am incercat doar sa-i ajutam, ei au fost cei care au invatat.

    RăspundețiȘtergere
  14. Pentru "Andreea Popa" si "Gabi B": Nu va pierdeti timpul cu niste "anonimi". Sunteti abia la inceput... in arbitraj si in viata se vor gasi destui de genul asta care sa va conteste pe nedrept. Ca asa-i in Romania... e mai simplu sa criticam decat sa incercam sa facem ceva bun!

    RăspundețiȘtergere
  15. Pentru "nicolaep": Va multumesc pentru aprecieri, in numele colegilor. Rolul nostru este de a-i ajuta pe acesti copii sa ajunga cat mai sus in arbitraj. Vor oficia si la ligile B si A, dar pentru a ajunge acolo trebuie sa treaca mai intai pe la juniori si Liga C. Despre presa prahoveana pot spune ca, din 2007, este alaturi de noi sprijinindu-ne in demersul nostru de a atrage copiii spre aceasta activitate.

    RăspundețiȘtergere
  16. Pentru "Diana P": Si eu le doresc colegilor mei sa-si ajunga seful. ;) Mai ales cand acesta este cel mai bun arbitru asistent din Romania!
    Mult succes si tie!

    RăspundețiȘtergere