La inceputul acestei luni s-a tras cortina si peste ultima editie a scolii de arbitri organizate de catre CJA Prahova, scoala al carei coordonator am avut onoarea sa fiu. Cursurile s-au desfasurat saptamanal, in perioada 12 octombrie 2009-23 februarie 2010, in doua centre, Ploiesti si Campina. De zona Ploiesti m-am ocupat eu impreuna cu prietenul si colegul Valentin Dumitru, in timp ce de filiala din Campina a raspuns fostul arbitru divizionar Alexandru Neculai.
La scoala au fost inscrisi 112 elevi, desi cererile au fost mult mai mari, undeva in jurul a 140. Cu toate acestea la examenul de absolvire au primit permisiunea sa participe doar 57 dintre aspirantii la ecusonul de arbitru, adica cei care au fost prezenti constatant la cursuri fiind preocupati de aceasta activitate, intelegand ca este una serioasa si aratand ca sunt dispusi sa faca sacrificii pentru a deveni cavaleri ai fluierului. De asemenea, au fost elevi care au renuntat, pe parcurs, din cauza programului de la serviciu sau de la scoala care nu le permitea sa participe la cursuri, precum si din cauza unor probleme de sanatate.
Examenul de absolvire a avut doua probe: una scrisa si una practica. Proba scrisa a constat intr-un test de 10 intrebari din Legile Jocului si ROAF, timpul alocat fiind de 40 de minute, iar nota minima de promovare 6.00. La proba practica, desfasurata la stadionul VEGA din Ploiesti, nota minima a fost 7.00. Spre bucuria noastra, toti cei 57 de participanti au dovedit ca sunt bine pregatiti, reusind promovarea examenului. Drept urmare, inca de saptamana trecuta, acestia au inceput sa debuteze la jocurile de copii si juniori din campionatul judetean ca parte a unei actiuni a CJA Prahova despre care o sa vorbesc intr-un material separat.
Foarte imbucurator este faptul ca 80% dintre cei care au absolvit aceasta scoala au varsta cuprinsa intre 14 si 20 de ani! Asta ne da sperante pentru un viitor frumos al arbitrajului prahovean, mai ales ca, acum, numarul arbitrilor din cadrul Comisiei Judetene a ajuns la aproximativ 220, record absolut, dupa cunostintele mele. Astfel, scapand de problema numericului, problema cu care ne-am confruntat ani de zile, putem sa ne concentram mai mult pe calitate in detrimentul cantitatii.
Foarte imbucurator este faptul ca 80% dintre cei care au absolvit aceasta scoala au varsta cuprinsa intre 14 si 20 de ani! Asta ne da sperante pentru un viitor frumos al arbitrajului prahovean, mai ales ca, acum, numarul arbitrilor din cadrul Comisiei Judetene a ajuns la aproximativ 220, record absolut, dupa cunostintele mele. Astfel, scapand de problema numericului, problema cu care ne-am confruntat ani de zile, putem sa ne concentram mai mult pe calitate in detrimentul cantitatii.
Privind putin in urma, aceasta este a 3-a scoala organizata de catre Comisia Judeteana a Arbitrilor Prahova, incepand din anul 2007, de cand presedinte este purtatorul ecusonului FIFA, arbitrul asistent Cristian Nica. In total, in trei ani, scoala a produs peste 160 de tineri cavaleri ai fluierului, tineri care au adus un suflu nou in arbitrajul prahovean, dandu-ne sperante ca in viitorul nu prea indepartat vom fi din nou ce am fost si poate mai mult decat atat!
Iata si numele merituosilor absolventi, in ordinea alfabetica (intre paranteze este trecuta localitatea de domiciliu a fiecaruia): Anastase George Ion (Coslegi), Andone George Mihaita (Telega), Andone Ionut (Telega), Arsenoiu Andrei Sorin (Ploiesti), Baciu Aurelian Laurentiu (Ploiesti), Bobeica Andrei (Ploiesti), Bochis Alexandru (Banesti), Bocolea Vladut (Brebu), Bohaltea Andrei Alin (Breaza), Berechet Richard (Campina), Briciu Alberto Costin (Urleta), Chivu Ciprian (Floresti), Ciorescu Octavian (Ploiesti), Ciubuc Marian (Ploiesti), Craciun Madalina (Negoiesti), Duduruz George (Dambu), Dumitru Bogdan (Poiana Campina), Dumitru Claudiu (Ploiesti), Enache Miron Gabriel (Ploiesti), Ene Andrei (Urleta), Ene Dragos (Urleta), Grigore Alina (Butimanu), Ion Aurel Nicolae (Ploiesti), Ionica Alin (Ploiesti), Joita Gheorghe Razvan (Ploiesti), Lixandru Mihai-Ionut (Ploiesti), Lubene Claudiu (Ploiesti), Lungu Gabriel Aurelian (Breaza), Lungu Vladut (Breaza), Manea Ciprian (Urleta), Manitiu Cristina (Ceptura), Manolache Dumitru Stefănut (Balta Doamnei), Mares Ion (Ploiesti), Musca Ionut Alin (Filipestii de Padure), Nae George (Dambu), Nedelcu Stefan Alin (Bucov), Nicolae Nitu Alexandru (Scorteni), Oprea Nicolae (Targsorul Vechi), Paun Laurentiu Adrian (Bucuresti), Petcu Dragos Valentin (Tantareni), Puia Alexandru (Bucov), Rusu Mircea (Bertea), Stan Alexandru Constantin (Dambu), Stan Andrei (Mizil), Stanescu Ionut-Daniel (Ploiesti), Stefanescu Catalin (Varbila), Tatuta George Andrei (Odai), Toma Mihai Viorel (Gorgota), Toma Silviu Nicolae (Dambu), Tomescu Adrian (Ploiesti), Tudor Adrian (Ploiestiori), Tudor Madalin (Boldesti Scaieni), Ursu Nicolae Daniel (Mislea), Vasilescu Rares (Tantareni), Voicilas Gheorghe (Starchiojd), Zahiu Dumitru (Baltesti) si Zainescu Andreea (Ploiesti).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu